Dagen D är här. Det är äntligen dags för premiär i Elitserien powered by MATCHi. Kvällens meny består av fyra matcher på damsidan, alla matcher har starttid 17.00.
I grupp A möts GLTK och Helsingborgs TK som båda har 24 säsonger i högsta serien. GLTK har fått in Isabell Ek och Cornelia Käck i laget. HTK – som tog sig till semifinal förra året – är förstärkta med Jacqueline Cabaj Awad och Iva Primorac.
– Det är små marginaler och blir tufft att ta sig igenom gruppen och efter det är allt möjligt. Vinna är dock realistiskt om vi kan nå max av varje spelare och vara skadefria, säger Heikki Raevaara, coach i Helsingborgs TK.
Det spelas ännu en elitseriepremiär i Göteborg i samma grupp i kväll då Ullevi TK tar emot SALK. Ullevi TK vann division 1 södra på 13 poäng förra året och coach Lars Jönssons blygsamma mål är…
– …att stanna kvar!
SALK finns med bland förhandstipsen när det gäller SM-guldet och frågan är förstås hur mycket Rebecca Peterson och Mirjam Björklund kommer spela.

Kvällens matcher i grupp B är Fair Play TK – Danderyd Djursholm ETK och Lidköpings TK – Enskede LTK. Här hittar vi mångåriga mästarna Fair Play TK mot Danderyd Djursholm ETK som blir ett spännande möte och en fingervisning om nykomlingen från norra Stockholm blir att räkna med i år. I den andra matchen tar Lidköpings TK emot regerande mästarna som vunnit tre år i rad.
– Klubben har känt av elitserieglöden några veckor nu genom att all reklam rullats ut i hela hallen. Bollkalleträning har pågått på träningarna. Det är stort fokus och professionalism bland spelarna. Vi har även engagerat endel personer utanför för att få detta till ett lika stort event som förra året. Hela Lidköping till hallen!!, säger Lidköpingscoachen John Karlman i den här artikeln.

Precis som förra året sänds alla matcher live på MATCHi.tv (se länk nedan).
Serierna innehåller tio lag på både dam- och herrsidan. I grundserien 14-19 december delas lagen upp i två grupper där de i hemma- och bortamatcher gör upp om de fyra slutspelsplatserna. 20-22 december avgörs kampen om SM-gulden med semifinaler och finaler i Lidingö Tennishall i Stockholm.
Varje lagmatch avgörs i tre singlar och en dubbel.