I dag startar elitserien för damer. Fair Play TK är regerande mästare efter finalsegern mot Upsala TK förra året. 
Växjö TS har dessvärre dragit sig ur årets upplaga, däremot kommer den andra nykomlingen Lidköpings TK till spel och möter Helsingborgs TK borta i dagens premiär.

Lidköpings TK – som åkte ur elitserien 2017 – vann division 1 norra med endast matchkvot som marginal på tvåan Mälarhöjdens IK Tennis.
Spelartruppen 2020: Alexandra Jansson, Astrid Brune Olsen, Donika Bashota, Emilia Roslund, Hanna Johansson, Hilda Lundstedt, Linn Svärd, Melanie Stokke, Paulina Wulcan, Rebecca Ehn och Sandra Erlandsson.

Ska Fair Play TK upprepa succén från förra året och försvara SM-guldet?

Av tv-inslagen, som vi publicerat på tennis.se den senaste tiden, att döma så finns det flera lag som slåss om slutsegern. Spelarna och ledarna i elitserieklubbarna har stor tro på egna laget, där också de senaste årens dominanter Fair Play TK nämns som en given guldkandidat på förhand.

Henrik Odervall, tävlingsansvarig på Svenska Tennisförbundet:
– Vi är glada att vi under dessa svåra tider kan genomföra elitserien. Vi har respekt för att klubbarna har begränsat med utrymme och vill minimera antalet personer i hallarna. Elitserien kommer därför i år inte kunna välkomna publik i den omfattning som vi gjort tidigare. Med de åtgärder som vidtagits hoppas vi att vi tillsammans kan genomföra detta under säkra och ansvarsfulla former och ser fram emot en mycket spännande serie, säger han.

Premiäromgången ser ut så här: Helsingborgs TK–Lidköpings TK, SALK–GLTK, Upsala TK–Enskede LTK, Fair Play TK-Växjö TS. 

Spelschema 2020

Alla artiklar om elitserien

TV-klipp inför seriestarten