På onsdag drar damernas elitserie igång. Fair Play är en av storfavoriterna till SM-guldet där Cornelia Lister & Co är ute efter revansch efter finalförlusten förra hösten mot Helsingborgs TK.

Den 6 november närmar sig. Regerande mästarinnorna i Helsingborgs TK möter nykomlingarna GLTK som ser ut att ha ett starkt lag på pappret.
I Malmö tar Fair Play emot Enskede LTK och en som sett fram emot premiären mycket är numera rutinerade Cornelia Lister som älskar elitseriespelet.
– Det roliga med seriespel är att vi får spela som ett lag, vilket sällan händer i tennisen. Det är en annan energi och stämning, vilket jag älskar. Här pushar vi varandra och reser ihop, vilket är annorlunda på touren där det kan bli väldigt ensamt.

Cornelia Lister brinner för lagspel i tennis. Foto: Christian Örnberg / Bildbyrån

Cornelia Lister kom från TK Saab i Linköping till Malmöklubben 2012. Det här blir åttonde året i rad som hon spelar för Fair Play TK i elitserien och sett till statistiken så lär det bli en framskjuten placering även det här året.
– Jag har spelat elitserien alla år sedan jag gick till Fair Play TK. Det har blivit final varje år med fyra guld och tre silver, säger Cornelia som skickar med ett löfte:
– Jag kommer spela alla matcher i år.

Det har hänt en hel del i Fair Play-truppen inför årets elitserie. Ida Jarlskog är ny (från Lund) och klubben har ytterligare sex nya spelare från fem olika länder.

Sedan 2008 är det bara två lag som vunnit SM-guld på damsidan. Helsingborgs TK har sex titlar, Fair Play fem.
Finalförlusten förra hösten mot Helsingborgs TK med 1-5 sved (se fakta här intill) och Cornelia ska nu göra allt för att bärga guldet 2019.
– Det var en tuff final för oss förra året, speciellt tråkigt att förlora på hemmaplan. Vi är såklart revanschsugna.

GLTK och Näsbyparks TK är nykomlingar i elitserien som även innehåller Upsala TK, Helsingborgs TK, SALK, Tabergsdalen och Enskede TK.
– Många av lagen blir tuffa att möta, allt beror på vilka spelare som ställer upp när vi spelar mot dem. Helsingborgs TK, SALK och Enskede har namn som sticker ut lite extra.

Cornelia tänker på bland andra Rebecca Peterson i SALK och Johanna Larsson i HTK som förstås är dragplåster i serien i den mån de spelar.
För egen del ser Cornelia Lister en fördel med seriespelet parallellt med den egna karriären.
– Jag har spelat seriespel även i Danmark, Tyskland samt Schweiz. Det har varit bra att spela seriespel mellan tävlingar och man lär känna de andra spelarna på ett mycket närmare sett. Det var extra roligt när jag vann mästerskapet i somras i Schweiz (se här).

SM-finalen spelas den 1 december och Cornelia hoppas förstås att Fair Play TK blir ett av finallagen. Därefter väntar två turneringar den här sidan årsskiftet.
– Jag tänker spela Dubai $100 000 och Limoges WTA125 i december. De blir mina sista turneringar för året.

Premiäromgången  6 november: 

Fair Play TK – Enskede LTK
GLTK – Helsingborgs TK
SALK – Tabergsdalens TK
Näsbyparks TK – Upsala TK

Se hela spelschemat här!

Se läget i alla trupper här!