Lea Nilsson, SALK, upplever en häftig tid som tennisspelare. I förra veckan var hon i Thailand med sin coach Milos Sekulic och kom hem med en tung titel.
Hon vann J300-tävlingen i Nonthaburi efter finalseger mot Alana Subasic från Australien med 4-6, 6-4, 6-2. Det var första gången sedan 2008 (Sandra Roma) som en svensk tjej vinner en J300-tävling (fakta enligt @tennisgurun på X).
– Jag tyckte att jag körde på från start och gjorde inte något direkt fel. Det var jämna game men hon vann första set. Andra set spelade jag med bättre längd och låg på mer. Hon började bli trött och hängde inte med i tredje, berättar Lea Nilsson.

På måndagen kom beskedet: Johanna Larsson tog med både Lea Nilsson och Nellie Taraba Wallberg, Påvelunds TBK, i Billie Jean King Cup-laget i gruppspelet i Portugal i april.
– Jag blev så klart glad! Jag är redo för nästa steg framöver. Nu har jag bra erfarenheter i väskan och ser framemot tuffa träningsdagar, säger Lea Nilsson. 

Ludvig Hede, Särö LTK, vann dubbeltiteln tillsammans med  GTG-kompisen, cyprioten Andreas Timini från Cypern i J200-tävlingen i Valencia i Spanien. Ludvig är kvar i Spanien tillsammans med en handfull svenska juniorer i J200-tövlingen i Benicarlo. Isabel Skoog, Stenungsunds TK, är framme i kvalfinal. I huvudlottningen återfinns Hede och Nellie Taraba Wallberg som har hjälp av GTG-tränaren Martin Öhman och här finns även RIG Båstad- och Helsingborgs TK-spelarna Bella Bergkvist Larsson och Linea Bajraliu som stöttas av Johanna Larsson.

På hemmaplan blev det dubbla titlar för Tim Malmqvist, Helsingborgs TK i ITF J30-tävlingen i Kramfors. I singelfinalen vann han mot Alvar Lange, USIF, med 6-4, 2-6, 7-5. I dubbelturneringen spelade Tim med klubbkompisen Lukas Andersson och de vann finalen mot Axel Bergh, Näsbyparks TK och Dovas Dersonas från Litauen med 6-4, 6-3.
Nora Louko, SALK och Vaida Matuseviciute, KLTK föll i dubbelfinalen mot Mariia Makarova och tjeckiskan Jana Kovackova (som nyligen vann Drottningens Pris).
Grace Bernstein, KLTK och Anna Krljic, Ullevi TK var i semifinal i singel.

Tim Malmqvist, Helsingborgs TK och Victoria Kapcia, Malmö TK, tillhör toppnamnen i ITF J30 i Sundsvall som pågår just nu.