Kajsa Rinaldo Persson har två fina titlar i bagaget när hon sätter sig på flyget från USA hem till Sverige. Veckan innehöll också finaler för både Elias Ymer i singel och Simon Freund i dubbel i Challengertävlingen i Oeiras i Portugal.

Kajsa Rinaldo Persson, Fair Play TK, är i fin form. Det är bara två veckor sedan hon vann sin första W35-tävling (i Boca Raton i Florida) – den dittills tyngsta titeln i karriären. På söndagen var det dags igen. Hon vann finalen i W35-tävlingen i Bethany Beach mot amerikanskan Akasha Urhobo med 4-6, 6-3, 6-2.
– Veckan har varit lång och ganska dryg stundtals. Det har varit dåligt väder, så jag började inte spela förrän i torsdags med två singlar direkt. Det har varit fram och tillbaka hela veckan om vi skulle spela inomhus eller inte. Men vi har kört på ute i regn tills finalen i dag då vi till och med fick se en gnutta av solen. Det var en välspelad final där jag fick en lite sämre start, men lyckades jobba mig in i matchen och till slut ta hem titeln.

Kajsa Rinaldo Persson och tränaren Oliver Nilsson kan se tillbaka på fyra fina veckor i USA.

Nya sköna friska poäng in på kontot för Kajsa som kan summera en lyckad månad på andra sidan Atlanten.
– Jag är väldigt nöjd med min insats dessa fyra veckor i USA. Nu sitter vi på flygplatsen på väg tillbaka till Sverige, säger en glad Kajsa Rinaldo Persson.

I Oeiras i Portugal gick Elias Ymer, SALK, till final i Challenger 75-tävlingen efter 7-5, 6-2 mot Denis Yevseyev från Kazakhstan i semifinalen. I lördagens final hade Elias ledningen i tredje set och vid 4-4 hade han 40-15. Hemmaspelaren Jaime Faria kunde dock vinna till slut med 3-6, 7-6(3), 6-4.

I dubbelturneringen i samma tävling var det dubbelt upp med svenskar i ena semifinalen där Simon Freund, Lidingö TK och Johannes Ingildsen slog Filip Bergevi, Fair Play TK och Mick Veldheer med 7-6(2), 4-6, 10-8. I finalen föll Freund och Ingildsen mot indiska paret Chandrasekar / Kadhe med 5-7, 4-6.

På hemmaplan var Erik Grevelius, KLTK och Adam Heinonen, Växjö TS, i dubbelfinal i M15-tävlingen i Kalmar. De föll dock mot finländarna Kaukovalta / Vasa med 4-6, 4-6.
På Jamaica var Leo Borg, Djursholms TK – tillsammans med Aryan Shah från Indien – i dubbelfinal i samma kategori, men föll med 6-4, 5-7, 2-10.