Det är bara 15 dagar kvar nu till det heta Davis Cup-mötet mellan Sverige och Chile. Det finns fortfarande biljetter kvar även om det börjar bli fullt på flera sektioner i Kungl. Tennishallen.
Att publiktrycket är stort glädjer nye DC-kaptenen Robin Söderling.

Robin Söderling ser fram emot DC-mötet med Chile och hoppas på många svenska fans på läktarna. Foto: tennis.se

– Att känna publikstödet och stämningen är ju en stor del av Davis Cup och speciellt i Kungl. Tennishallen som är en riktigt bra tennishall. Chilenarna brukar skapa bra stämning när det är spelare från Chile i Stockholm Open, så det blir ju ännu viktigare att svenska folket kommer och visar vilka som har hemmaplan. Jag hoppas på mycket folk med sverigetröjor och svenska flaggor. Det kan hjälpa våra spelare ytterligare några procent, säger Robin och tillägger:
– Alla matcher är viktiga, men det här är en stor match. Vi kan kvalificera oss för slutspelet med världens bästa lag. Det var länge sedan vi var uppe i högsta divisionen. 

Robin Söderling säger att han är ganska klar över hur den svenska truppen kommer se ut. I början av nästa vecka blir laget officiellt. Generellt säger Robin så här om de svenska spelarna som är aktuella:
– ”Micke” (Ymer) har imponerat och gjort det jättebra under hela förra året och har börjat bra även det här året. Det är inte dåligt att slå en spelare som Richard Gasquet i Marseille. ”Micke” ledde med 5-2, tappade till 5-5 men vann ändå med 7-5. Det visar att han är mentalt stark och har hittat en trygghet. Jag tror att han har börjat inse hur bra han är. Jag vet själv när jag kom in på Topp 100 och började fundera på om det bara var flyt, men snart kommer man in i det och man slappnar av och inser att man är på den nivån. ”Micke” har bra självförtroende och kommer bli en viktig kugge, säger Robin Söderling och fortsätter:

Mikael Ymer i en match vid senaste DC-mötet med Israel i Kungl. Tennishallen i september förra året. Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån

– ”Micke” kommer ha en bra chans att ta båda sina singlar, även om det är långt ifrån en självklarhet. Jag vet ju fortfarande inte om Nicolas Jarry kommer spela, men de har ju Cristian Garin (#25) och även Alejandro Tabilo (#166) har gjort det bra på sistone och kvalade in i Melbourne där han vann en match. 

Elias Ymer har dragits med skada, men verkar vara på gång igen.
– Elias har från och till haft problem med en fot ända sedan Stockholm Open. Han har haft en tuff period och har inte kunnat göra sig själv rättvisa. Han hoppas på spel i Dubai och säger själv att foten känns bra. 

Robin Söderling har tillsammans med DC-tränare Jonas Svensson diskuterat och kommit fram till vilka spelare som är aktuella för Davis Cup-matchen.
– Samtidigt som man vill vänta så länge man kan med tanke på skador och form och annat, så vill vi ge spelarna ett så tidigt besked som möjligt. De har sina karriärer att tänka på och ska kunna planera tävlingar de har tänkt spela. Det har inte varit helt lätt att ta ut laget, det är många tankar som farit fram och tillbaka. 

Hur känns det själv nu när det snart är dags?
– Det känns bra, vi har styrt upp träningsveckan inför matchen med allt från strängare till massör och vi har en bra plan. Det känns tryggt och det finns egentligen inga frågetecken.

Sverige-Chile spelas 6-7 mars. På fredagen är det invigning klockan 16.45 följt av första matchen med start klockan 17.00. Lördagen inleds med dubbelmatch klockan 13.00. 

Köp din biljett här!

Lästips: Intervju med Robin Söderling på Davis Cups hemsida