Vi har rapporterat om svensksuccén i Danderyd. Ännu en svensk titel, på samma ITF-nivå ($15 000) bärgades i Texas i USA i helgen där Olle Wallin, Fair Play TK, tog hans allra första ITF-titel. Han avancerade genom hela tävlingen i Lubbock utan setförlust.
I finalen slog han andraseedade Blaise Bicknell, Jamaica med 6-4, 6-2.
– Finalen var väldigt bra tycker jag, jag spelade väldigt bra. Jag tyckte det var en välspelad match och jag servade och använde min forehand väldigt bra som jag har gjort hela veckan. Jag har känt mig väldigt stabil på banan den här veckan. Jag har precis bytt racket så det känns väldigt bra med det, säger Olle med ett skratt.

Lubbock i Texas är hemmaplan för Olle Wallin, som lämnat Riksidrottsgymnasiet i Båstad för collegelivet i USA.
– Ja det var hemmaplan för mig, så det kändes väldigt speciellt för alla som var där hejar ju på en om de kommer från Lubbock, Texas. Det är väldigt skönt när man väl spelar. Jag älskar collegelivet! Det är mycket träning och tyvärr skola, men man måste göra grejor som man inte tycker om ibland. Jag har så himla bra människor runt omkring mig. Det hjälper väldigt mycket. 

Vinsten i $15 000-tävlingen är största framgången hittills i Olle Wallins tenniskarriär.
– Den här vinsten rankar jag självklart som etta i min karriär. Det är min första PRO-titel och det känns väldigt speciellt. Det var väldigt kul att vinna turneringen framför mina collegecoacher och vänner, så det var en speciell känsla. 

Den gångna veckan innehöll flera svenska framgångar, inte minst i ITF-tävlingen på hemmaplan. Som vi berättat tidigare vann Karl Friberg singeltiteln och även dubbeln tillsammans med Jonathan Mridha, som båda tillhör Solna TK och som tränar på just Good to Great i Danderyd, där $15 000-tävlingen hölls. Dessutom var Simon Freund, Lidingö TK i final i dubbel och semifinal i singel.

Kajsa Rinaldo Persson, Ystads TK, ångar på och har avancerat från knappt 1 300 till dagens notering, 568:a på rankingen. I veckan tog hon sig till semifinal i $25 000 på Sardinien. Där blev 234-rankade Camilla Rosatello, Italien för tufft motstånd och vann med 6-3, 6-2.

100-rankade Mikael Ymer, Salk, spelar den här veckan ATP-tävlingen Sofia Open i Bulgarien där han ställs mot 59-rankade Ilya Ivashka i första omgången.
I kvalet spelar Dragos Madaras, Fair Play TK, och det blev vinst i första kvalmatchen efter att italienaren Stefano Travaglia gett upp vid 5-0 i första set. I kvalfinal väntar hemmaspelaren Petr Nesterov (wc). 

Elias Ymer, Salk, föll dessvärre direkt i kvalet i ATP250-tävlingen i Seoul, Sydkorea. Shintaro Mochizuki, Japan, vann med 1-6, 6-4, 6-3.
André Göransson, Höllvikens TK och Ben McLachlan gick förra veckan till kvartsfinal i ATP-tävlingen i San Diego, USA och tävlar den här veckan i Seoul där de ställs mot Radu Albot och Chun-Hsin Tseng i första omgången.

134-rankade Mirjam Björklund, Salk, föll i kvalfinalen i WTA-tövlingen i Tallin, Estland – 5-7, 4-6 mot Ysaline Bonaventure, Belgien (138:a på WTA) – men är inne i huvudtävlingen som Lucky Loser. I första omgången väntar 75-rankade tjeckiskan Tereza Martincova.

Vi noterar också, på juniorsidan, att William Rejchtman Vinciguerra, Fair Play TK, tog sig till final i Grade 5-tävlingen i Ingelheim, Tyskland. 

Den här veckan pågår två ITF-tävlingar på svensk mark. I Falun spelas $25 000 för herrar och i Salkhallen, Bromma spelas Grade 4-tävling (18 år). Matcherna i Falun streamas på tennis.se/play.

Översta bilden, foto: West Texas Pro Tennis