André Göransson fortsätter visa upp fina resultat i dubbel. I helgen vann han och Sem Verbeek, Nederländerna Challengerturneringen i franska Cassis.
Finalen blev högdramatisk där André och Sem till slut kunde vinna med 7-6(6), 4-6, 11-9 mot holländska paret Sander Arends/David Pel.
– Finalen var minst sagt jämn. Det var kanske inte den finaste tennisen att se på i blåsiga Cassis, men jag tycker att vi hade en positiv attityd igenom hela matchen. Även i perioder då det inte kändes så bra, så behöll vi en god mentalitet som gjorde att vi fick chansen att vinna. I slutändan var det ju bara en eller två poäng som avgjorde, så det kändes väldigt skönt att komma segrande ur kampen, säger André.

Den 25-årige Fair Play-spelaren har en kanonsäsong bakom sig där han har nått final i dubbel fem gånger på Challengertouren, varav det blivit två titlar – i Mexiko i februari och Kanada i juli.
Segern i Frankrike värderar han högt.
– Det är så klart väldigt skönt med ännu en titel i år. Ju fler gånger man kan lämna en tävling utan förlust, desto bättre är det för självförtroendet.

Här är Andrés topp 3-lista 2019:

  • Titeln i Mexiko.
  • Titeln här i Cassis.
  • Segern i första rundan i Swedish Open med “Mackan”.

André Göransson, 126:a på dubbelrankingen och därmed sverigetvåa efter Robert Lindstedt, är uttagen till det svenska Davis Cup-laget som möter Israel till veckoslutet (fredag-lördag) i Kungl. Tennishallen.
– Jag var med i DC-laget för ganska bestämt ett år sedan i Biel. Det jag kommer ihåg från den matchen är att det var en otroligt rolig vecka med bra stämning i laget. Att se “Jonte” (Jonathan Mridha) avgöra matchen för Sverige med en kross forehand-vinnare på söndagen var nog det som står ut mest.

Om kommande motståndet Israel, säger han:
– Jag ser optimistisk inför DC-matchen. Det är en tuff uppgift som väntar oss, men den känns också väldigt möjlig. Vi kommer att träna på bra här i veckan och vara så väl förberedda som möjligt på fredag.

Efter dubbeltiteln i Cassis slog han sig ner för att se Mikael Ymers semfinal mot Jo-Wilfried Tsonga. Fransmannen vann den tajta och spännande matchen med 7-5 (7-6(6) där Mikael hade setbollar i andra.
– Det var en grym insats av “Micke”. Tsonga hör ju inte riktigt hemma i den tävlingen, så det är så klart tufft att möta honom i semifinal.

KÖP BILJETT TILL DC-MATCHEN HÄR!

Läs också:

Davis Cup – ljuv musik för “Mackan” 

Gustav Hansson debutant i ungt Davis Cup-lag