Tre svenska spelare är klara för andra omgången i Swedish Ladies (25 000 USD) i Ystad; Mirjam Björklund, Marina Yudanov (bilden) och Fanny Östlund. 

Mirjam Björklund är femteseedad i Swedish Ladies och den enda av svenskorna som tog sig in av egen kraft. I första omgången vann hon mot Ekaterina Makarova från Ryssland med klara 6-2, 6-2.
Fanny Östlund och Marina Yudanov är två av fyra svenskor som fick Wild Card till huvudtävlingen och de tog vara på chansen.
Marina Yudanov slog Sapfo Sakellaridi från Grekland med 6-4, 6-4 och Fanny Östlund vann svenskmötet med Julia Rosenquist med 4-6, 6-1, 7-5.

Såväl förstaseedade Danka Kovinic från Montenegro som danska juniorettan Clara Tauson är vidare till andra omgången.
Så här spelar svenskorna på torsdagen:

Mirjam Björklund – Victoria Kan (Rys)

Marina Yudanov – Iva Primorac (Kro)

Fanny Östlund – Richel Hogenkamp (Ned)

Om både Mirjam och Marina vinner sina matcher ställs de mot varandra på midsommarafton.

Fed Cup-kapten Mattias Arvidsson, som är på plats i Ystad under hela veckan, säger:

– Det är en klart godkänd första omgång även om man alltid vill ha mer. Jag tycker att våra svenska spelare har flyttat fram positioner under det senaste året. Förra året hade vi en spelare i andra omgången i Ystad, det här året har vi tre stycken. Förra året lyckades ingen kvala in medan två kvalade in i år. Det känns som att vi är på rätt väg, säger Mattias och avslutar:

– Det blir en spännande torsdag. Det blir en tuff match för Fanny Östlund som möter andraseedade Richel Hogenkamp, men chansen finns och både Marina och Mirjam har goda möjligheter till segrar.

Torsdagens spelschema:

Mer info om tävlingen här!