Rebecca Peterson vann sin andra WTA-titel och Mikael Ymer sin fjärde Challengertitel för året på söndagen.

För en månad sedan tog Rebecca Peterson karriärens första WTA-titel när hon finalslog Elena Rybakina (6-2, 6-0) i Jiangxi Open I Nanchang (läs mer här). Framgångarna i Kina fortsatte på söndagen när hon i finalen i WTA-turneringen i Tianjin slog 125-rankade Heater Watson med 6-4, 6-4.
Söndagens titel innebär ett rejält hopp på WTA-rankingen till någonstans runt nummer 40 och Rebecca Peterson skriver ännu ett kapitel svensk tennishistoria. Hon går förbi Johanna Larsson som har karriärsbästa 45 och närmar sig nu Åsa Svensson (28) och Sofia Arvidsson (29).

Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Samtidigt i Frankrike tog Mikael Ymer årets fjärde titel på Challengertouren – i Mouilleron le Captif. I finalen blev det 6-1, 6-4 mot 249-rankade fransmannen Mathias Bourgue. Sverigeettan, som just nu innehar karriärens högsta ranking (83) kommer nu landa runt 70 i världen.
– Jag är väldigt glad över mitt spel och hur jag hanterade det under den här veckan. Det var jättepositivt och jag lärde mig mycket under veckan. Jag spelade väldigt stabilt i finalen och gav inte bort mycket till honom. Han fick jobba på varenda poäng och det var också vår plan, säger Mikael Ymer.

Fjärde titeln i år…
– Precis som med de andra så betyder den här titeln också jättemycket. Jag kommer verkligen ta tiden att uppskatta och fira den här titeln också. 

För Mikael Ymer handlar det om att snabbt ladda om inför hemmaturneringen Intrum Stockholm Open. Där väntar portugisen Joao Sousa i första omgången – en match som troligen spelas onsdag kväll.