Caijsa Hennemann åkte till Junior-EM (U18) i Klosters med medalj i sikte. Nu är den säkrad – men hon är inte nöjd!

Elina Avanesyan från Ryssland utgjorde inget hinder på vägen till semifinalen för Caijsa Hennemann som vann i två raka, 6-1, 6-4.

– Vi båda spelade väldigt säkert och det var sjukt långa poäng, men jag var starkare och kunde styra spelet bättre med marginaler. En riktigt tuff match trots siffrorna, säger Ullevi TK-spelaren som också håller till på Good to great.

Var medalj målet inför tävlingen?

– Ja, på ett sätt. Att ta medalj i ett EM är verkligen något jag ville innan jag kom hit och jag är väldigt glad just nu. Men jag är inte nöjd än.

Linda Fruhvirtova spås liksom Caijsa en lysande tennisframtid och det är hon som väntar i semifinalen. Tjeckiskan har bland annat varit i final i SALK Open.

– Jag har aldrig mött henne tidigare. Hon är mycket duktig och spelar aggressivt. Det blir en väldigt tuff utmaning som jag ser fram emot, säger Caijsa som förlängt vistelsen i vackra Klosters i och med framgångarna på banan.

– Det har varit jättekul både på och utanför banan. Att representera sitt land tillsammans med tre andra spelare och tränare tycker jag är det mäktigaste man kan göra. Vi stöttar och hjälper varandra, vi har varit ett lag.

I dubbelturneringen blev det en plats i kvartsfinalen för Caijsa och Maria Petrovic.

I går åkte de sista svenskarna i U14- och U16-landslagens EM. Läs mer här!

Resultaten från Junior-EM:

U14

U16

U18