I år avgörs den 50:e upplagan av Elite Hotels Next Generation med sverigefinaler för 11-, 13- och 15-åringar. Björn Borg vann tävlingen, som tidigare hette Kalle Anka Cup, premiäråret 1970 och därefter har bland annat våra andra världsettor Stefan Edberg och Mats Wilander vunnit här och massor med andra profiler.

På söndagen är det stor invigning med bland andra bolltrollaren Emil Jylhänlahti, förre världsfyran Robin Söderling och ex-stjärnan Sofia Arvidsson och Engelholm Marching Band som ackompanjerar inmarschen med spelarna från de olika regionerna. 

En annan nyhet är ju Svenska Tennisförbundets nya maskot, som kommer dyka upp på området. Det var för övrigt ex-proffset Sofia Arvidsson som var med och döpte den.
– Jag funderade ganska länge och trixade lite med ordet turboll, jag la till ett ”e” och så fick det bli Ture Boll, säger Sofia.

I år är allt förlagt till Drivan där totalt 96 spelare gör upp i de tolv olika klasserna. Sverigefinalen i Elite Hotels Next Generation startar med matcher 15.45 på söndagen och pågår till och med torsdag då det väntar stor prisutdelning.