På torsdagen drar årets Veteran-SM utomhus igång i Båstad.
Intresset för att vara med är stort, säger Veterankommitténs ordförande Martin Lager.
– Det är skönt att vara i Båstad, folk tränar och laddar upp. Det är lite mulet nu, men jag tror på mycket sol och bra matcher. Vi har ett  bra antal spelare här, drygt 600 och upp emot 750 starter vilket är på gränsen till rekord.

Kollegan i Veterankommittén, Lina Westberg, återfinns också i startfältet.
– Det bästa är stämningen här på Drivan där man får träffa gamla tennisvänner. Intresset är som vanligt lite skralt i de yngre klasserna på damsidan. Tyvärr krockar SM med VM i Portugal. Då faller ytterligare några damer bort, säger hon men glädjs samtidigt åt det stora intresset totalt sett.

En av de mest långväga SM-deltagarna är Stefan Tönners, som bor i USA sedan 30 år tillbaka. Han är från Järvsö från början men tillbringar somrarna i Uppsala och nu tävlar han för Upsala TK och för sjätte gången i SM.
– Varje bostadsområde i Atlanta där jag bor, har en pool och tennisbanor, så det blir tennis i princip varje dag. Jag älskar att tävla. 

Dubbelpartnern i SM, Ulf Hansson, Jönköpings TK, har varit med tre gånger tidigare.
– Jag är med för att det är fantastiskt roligt. Är man tennisförälder så rekommenderar jag att vara med och tävla. Då förstår man varför barnen helt plötsligt inte kan spela tennis. Det är precis samma sak när man är vuxen, säger han med ett skratt.