Det är dukat för tennisfest i Båstad. Hela onsdagen var det febril aktivitet med förberedelser inför Sverigefinalen i Next Gen Cup på Båstad Sportcenter.
På onsdagsmorgonen lottades alla matcher och de 96 spelarna har fått sin motståndare i första omgången.
– Vi har gjort seedning och lottning och allt är publicerat (se länk nedan). När det gäller vädret är det lite osäkert, men vi hoppas kunna spela utomhus. Vi har en back up-plan och blir det förändringar så förmedlar vi det via Svenska Tennisförbundets app Play Store och Apple Store, säger tävlingsledare Sebastian Dorling i inslaget ovan.

John Björksund (KLTK) är med som ledare för Tennis Stockholm. Här förbereder han Viggo Källeskog (KLTK) inför tävlingen. Foto: Torbjörn Dencker

Henrik Holm och kollegorna i Båstad TS har jobbat för högtryck för att få banorna i skick efter det myckna regnandet.
– Det kom otroligt mycket regn de senaste dagarna. Man har respekt för regnet med tanke på de 119 millimeter regn som det kom på 50 minuter under Junior-SM den 18 augusti förra året. Så mycket har det inte blivit nu, men det har kommit mycket. Banorna ser ändå bra ut. Vi har haft Corem och ITF-tävling här och det sliter extra mycket när duktiga spelare spelat. Banorna får stryk, säger Henrik Holm.

Förre tennisproffset Henrik Holm ser till att banorna är i toppskick inför Sverigefinalen. Foto: Torbjörn Dencker

Klockan 11.30 på torsdagen startar en inofficiell invigning på bana 1 på Drivan, som också är en generalrepetition inför söndagens stora invigning som sker i samarbete med Nordea Open på centercourten på Båstad Tennisstadion.
– Det blir en invigning för Nordea Open och på ett sätt en avslutning för Next Gen Cup. På måndagen har vi stor finaldag här på Drivan med tolv finaler i A- och B-klasser samtidigt, säger ”Next Gen Cup-general” Ola Mårtensson.