Dragos Madaras, Fair Play TK, vann ITF-tävlingen i Värnamo – hans åttonde singeltitel i år!
– Det känns bra! Nu kan folk sluta prata om att jag bara vinner i Turkiet, säger Dragos med ett stort skratt.
– Jag har vunnit i Egypten och nu i Sverige också. Jag struntar egentligen i vad folk säger eller tycker, men det är lite roligt att visa att jag kan vinna i fler länder, säger han.

Det blåste en hel del i början av veckan och Dragos Madaras kunde pusta ut efter vinsten i första omgången där han ställdes mot Kevin Edengren (Älta TK). Dragos ser stor potential hos Kevin.
– Alla matcherna var väldigt tuffa. Kevin spelade riktigt bra där han hanterade vinden lite bättre än vad jag gjorde i början. Jag lyckades vinna till slut och kanske var det min erfarenhet som avgjorde. Jag är ganska säker på att han snart kommer vinna matcher på ITF-touren. Han är en väldigt bra spelare, berömmer Dragos.

Det blev svenskmöte även i andra omgången där Dragos slog Simon Freund (Lidingö TK) med 6-1, 6-4 innan det blev två nya vinster i två set i kvartsfinalen och semifinalen.
I söndagens final väntade andraseedade amerikanen Oliver Crawford.
– Det var väldigt tufft. Han spelade väldigt bra i första set och fram till 5-5 kändes det som att han var bättre. Vi hade ett väldigt långt game vid 5-5. När vi fick nya bollar spelade jag bättre och lyckades vinna första set. Det var viktigt för mig. Han gick ner sig lite där och jag fick mer energi och spelade bättre och bättre, säger Dragos som vann med 7-6(4), 6-1.

Dragos Madaras spelade allt bättre ju längre veckan gick. I finalen hade han bra hemmastöd, säger han.
– Ja, min bror från Helsingborg och två kompisar från Göteborg kom och hejade, så det var kul.


I Båstad blev det slutseger för förstaseedade argentinskan Maria Lourdes Carle (till vänster på bilden) som slog ut Kajsa Rinaldo Persson (Ystad TK) i semifinalen. I finalen blev det 6-4, 6-3 mot Ipek Öz, Turkiet.

Nu startar $15 000-tävlingen för herrar i Kalmar med ett stort antal svenskar i kvalet på måndagen.