Det blev svenska segrar i både pojk- och flicksingel i Tennis Europe-tävlingen i Falköping där June Björk tog dubbla titlar i flickklasserna.

June Björk, Trollbäckens TK (till vänster på bilden), tog dubbla titlar i Tennis Europe-tävlingen i Falköping. På vägen till singelfinalen besegrade hon tre danskor och en svenska (Emma Lindh). Finalen mot förstaseedade Zoe Du Pasquier Jensen från Danmark gick till tre set där June kunde vinna med 6-4, 4-6, 6-4.
– Singelfinalen var tuff. Det blåste mycket denna dagen och vilket gjorde att man inte kunde riktigt spela sitt spel, men var tvungen att spela taktiskt istället. Jag var mycket nöjd med mitt spel, för jag spelade mycket taktiskt och tänkte mycket under mitt spel och inte bara spelade tennis, säger June Björk.

I dubbelturneringen spelade hon ihop med just en danska, Rebecca Munk Mortensen och det samarbetet blev en succé. I finalen blev det seger mot svenskparet Stina Larsson och Lisen Rinman med 6-2, 6-2.
– Det betyder mycket för mig att vinna både dubbel och singel, för man får mycket självförtroende och man blir mer säker på sitt spel. Det var ocksp mycket kul att få vinna både dubbel och singel i Sverige, säger June Björk.

Albert Saar, Lidingö TK, hade tappat endast sex game på de tre första matcherna innan han vann mot Samuel Börjesson, Kungsbacka TK, med 6-3, 6-4 i semifinalen för pojkar 14. I finalen mötte han Sebastian Eriksson, KLTK, i en tuff match som slutade med seger 6-4, 7-6(2).

I dubbelturneringen blev det seger för KungsbackaparetSamuel Börjesson och Max Dahlin som slog Sebastian Eriksson, KLTK och Rafael Ymer, SALK i finalen med 6-2, 2-6, 10-6.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]