Veteran-SM i Danderyd – som lockade runt 630 deltagare – avslutades med de sista finalerna på lördagen. Noterbart bland alla medaljörer är Lina Westberg, KLTK (bilden nedan) och Melker Ekberg, Varbergs TK som kammade hem tre guld vardera, bland annat mixeddubbeln 40+ som de vann tillsammans. Melker Ekberg (tillsammans med dubbelpartnern Andreas Lindgren på bilden ovan) är för övrigt uppe i 25 SM-guld i Veteran-SM sedan 2015.


Veterankommittén är mer än nöjd med tävlingen.
– Danderyds TK har gjort ett jättearrangemang med många matchvärdar och funktionärer under långa dagar. De har gjort det väldigt bra. Det har varit en otroligt härlig stämning i Danderydshallen, det blev det något speciellt de här dagarna, säger Martin Lager, ordförande i Veterankommittén, som själv vann dubbla titlar.

Årets SM spelades i två hallar på 500 meters avstånd; Danderydshallen och i Collector Bank Arena hos Good to Great (där man spelade fram till på tisdagen).
Förre tennisproffset Niklas Kulti, som är en av delägarna, ser positivt på att ha varit en del av SM.
– Vilket arrangemang! Det har varit väldigt positivt. Det är många duktiga spelare som varit med och många av dem har man sett sedan jag själv var junior. Vi jobbar normalt sett med framtiden och att utveckla nästa generation, men jag tror att det är viktigt med samarbete mellan oss, klubb, region och förbund. Det var extra kul att göra det ihop med Danderyds TK. De gör ett gediget, stort och viktigt jobb, säger Niklas Kulti.

Lennart Sjöberg, klubbchef i Danderyds TK, är nöjd med samarbetet och med de egna medlemmarna insats.
– Vi tycker att det är väldigt roligt att arrangera tävlingar och nu när vi kunde göra det ihop med GTG så uppstod möjligheten att arrangera ett Veteran-SM. Det har fungerat jättebra och till min stora glädje har ett stort antal medlemmar hjälpt till som funktionärer. Att engagera medlemmarna var ett av syftena med det här, säger han.

Under tävlingen användes PlayReplay så att spelarna direkt kunde se på en skärm om bollen var ute eller inne.
– Det var nytt för oss, men det jag hört från spelarna är bara positivt. Vi får bort eventuellt fusk. Jag hoppas att det utvecklas ännu mer, säger Martin Lager. 

Tävlingsledare Tomas Koppelman Hellgren.

Han får medhåll av tävlingsledare Tomas Koppelman Hellgren i arrangörsklubben Danderyds TK, som själv spelade i tre klasser i SM.
– Responsen har varit oerhört positiv. Det har blivit ett antal utmaningar i varje match. Det blir inte så mycket snack, när man vet att ”någon” övervakar linjerna. Det gör att man släpper det snabbt. Det är här för att stanna tycker jag, säger han och tillägger:
– Det har varit en fantastisk stämning i hallen med fullsatt, folkligt och härlig gemenskap, precis som vi hoppades och önskade att det skulle bli.