Det är dagen efter Elias Ymers glädjeutbrott efter matchbollen mot 116-rankade Taro Daniel från Japan i Doha. Telefonen har gått varm med grattis-SMS efter kvalfinalen som Elias vann med 6-1, 6-2 och han är som bekant klar för huvudtävlingen i Australian Open som spelas 8-21 februari.
– Det var en riktigt bra kvalfinal. Jag spelade verkligen så som jag ville och fick matchen ditt också, säger han. 

Elias Ymer spelade fem matcher i elitserien (tre singel och två dubbel) för sitt SALK som slutade på samma poäng och setskillnad som tvåan Solna TK.
Därefter åkte Elias och nye tränaren Christian Brydniak till Dubai för att träna inför den här säsongen.
– Jag tränade mot bra spelare där. Sedan åkte jag hem till Stockholm i tio dagar och körde bra träningsmatcher med Mikael vilket hjälpte mig mycket. 

Det här blir första gången Elias och lillebror Mikael spelar i samma huvudtävling i Grand Slam-sammanhang samtidigt. Senast Elias spelade en Grand Slam-turnering var 2018. Det året kvalade han in både i Melbourne och i Paris.
– Det är Grand Slam man vill spela som tennisspelare. Jag är otroligt glad. Men det blir en annorlunda sits, tävlingen börjar ju inte förrän 8 februari. Det blir intressant med lite träning innan det är dags, säger Elias.