Grand Slam-debutanten André Göransson är vidare till tredje omgången i Wimbledon efter en tung seger.
Göransson och norrmannen Casper Ruud besegrade Horia Tecau och Kevin Krawietz, som båda är dubbla Grand Slam-mästare.

I första omgången besegrades 2016 års Franska Öppna-mästare: Feliciano Lopez och Marc Lopez.

I andra omgången stod André Göransson och Casper Ruud för en ny tung skalp: niondeseedade Tecau/Krawietz, som vann titeln i Wimbledongenrepet i Halle, besegrades 6–4, 7–6(4).
– Det var en bra nivå på tennisen i dag. Vi gör en mycket bättre match än i går även om det här var en annorlunda match.
– Jag spelade lite mer avslappnat och vågade gå mer för slagen. Första matchen var min debut i Grand Slam, och speciellt i Wimbledon blir det också lite nervöst. Casper spelade också bättre i dag och hittade sina returer jättebra i andra set. Jag är väldigt glad att vi kunde vinna, säger Göransson.

En seger som Göransson rankar som sin bästa någonsin.
– Det är min största skalp. Det är etablerade dubbelspelare som jag känner till väl, jag har sett de båda många gånger och har mött Horia Tecau i Stockholm Open. Det ger självförtroende att slå spelare på den här nivån och gör mig ännu mer motiverad att göra det dagliga jobbet, säger Göransson.

André Göransson är rankad 80 i världen, en placering sämre än toppnoteringen för en dryg månad sedan. På meritlistan har han bland annat en ATP-titel (i Pune 2020) och sex challengertitlar. Om sin egen utveckling den senaste tiden säger han:
– Jag har lite mer koll på min identitet som dubbelspelare. Det är lätt att känna att man vill vara överallt som dubbelspelare, men jag vet var mina styrkor är och försöker vara den jag är på banan. Jag har ett större lugn inom mig i dag.

Och vilken är din identitet?
– Jag servar tungt och har stadiga returer, är ganska stor och täcker bra vid nätet.

I nästa omgång väntar segraren mellan femteseedade Ivan Dodig/Filip Polasek och Jaume Munar/Cameron Norrie.

De två segrarna i Grand Slam-debuten har gett mersmak.
– På förhand skulle jag ha blivit väldigt glad för de här resultaten. Jag uppskattar vinsterna men är inte nöjd. Nu vill jag såklart gå ännu längre, säger Göransson.

Cornelia Lister och Patricia Maria Tig föll i första omgången i damdubbeln. Läs mer här.

Rebecca Peterson och Danka Kovinic lämnade återbud i dubbelturneringen på grund av att Kovinic besvärades av en ryggskada.