Det är dags för tioårsjubilerande Swedish Ladies i Ystad. Tio svenska tjejer är redan på plats för att på förbundslägret förbereda sig på bästa sätt.

Ett gäng svenska tjejer samlas i dag i Ystad för att ladda inför 25000-dollarstävlingen som startar med kval på måndag.

– Det handlar om att stötta varandra, hjälpas åt och se till att spelarna är taggade och redo när väl tävlingen börjar. Att gänget får spela på matchbanorna där vi väver in matchsituationer är viktigt. Vi kommer köra ett pass på fredagen, två på lördagen och två på söndagen beroende på vad spelarna önskar, vissa ska kvala och andra går in i huvudtävlingen, säger Mattias Arvidsson, landslagsansvarig för U18 (flickor) och damer.

De tre ledarna som är med är samma som under lägret i Pixbo. Förutom Mattias Arvidsson är det landslagscoach Maria Strandlund Tomsvik och Ystad TK-tränaren Alexander Olsson.
När det gäller de tio spelarna som är på plats i Ystad (ett par spelare ansluter under helgen) så skiljer det sig dock mot Pixbolägret.

– Det är inte riktigt samma gäng. Nu har vi bland annat med de två collegespelarna Ida Jarlskog och Julia Rosenquist som är hemma under sommaren.

Övriga spelare är; Marina Yudanov, Caijsa Hennemann, Melis Yasar, Fanny Östlund, Julita Saner, Maria Petrovic och Alexandra Viktorovitch.
På måndag startar kvalet och på tisdagen är det kvalfinaler samtidigt som huvudtävlingen drar igång.

– Av våra svenska tjejer så är det väl Mirjam Björklund som sticker ut mer och den som spelat bäst i år på den typen av tävlingar. Vi hoppas väldigt mycket på henne samtidigt som det ska bli skoj att se våra andra spelare. Fanny Östlund kvalade till exempel in i en 25:a (i Israel) och kom till andra omgången så de har bevisat att de kan spela på den här nivån också. Men det är klart att det är många tuffa spelare i startfältet i Ystad, som Danka Kovinic från Montenegro som legat på plats 50 i världen och Richel Hogenkamp från Nederländerna som är förstaseedade som varit i kvartsfinal i Swedish Open. Självklart är det många bra namn, men vi ska försöka lyfta oss på hemmaplan, säger Mattias.

Mirjam Björklund, rankad 361 i världen, spelar just nu en 25000-dollarstävling i Minsk. Hon vann mot Victoria Kan från Ryssland med 6-2, 6-4 och möter nu Francesca Jones från England i kvartsfinal.
När Ystad kommer på tal, säger hon:

– Jag är otroligt taggad på att komma tillbaka till Ystad och spela. Det är alltid en tävling jag ser fram emot hela året och man känner sig verkligen som hemma. Det är coolt att få spela en internationell tävling på hemmaplan för det är inte så ofta man får göra det, så jag njuter verkligen när jag spelar i Ystad, säger Mirjam Björklund.

Mer info om tävlingen i Ystad här!