Elitserien för herrar är igång. Bland favoriterna återfinns fjolårets finalpar Solna TK och Fair Play TK och båda fick en flygande start.

I Solna vann hemmalaget ett jämnt Stockolmsderby mot Lidingö TK med 4-2. Andrasingeln mellan Jonathan Mridha (nyss hemkommen från Davis Cup i Madrid) och Simon Freund blev en nervkittlande historia där Freund till slut kunde vinna med 6-2, 5-7, 10-7. Spelarna möttes även i dubbel och där blev det också seger för Simon Freund (och Alexander Cozbinov).
Solnas Karl Friberg hade en bra dag och vann både sin singel och dubbel.
– Jag tycker att vi gjorde det bra och jag spelade bra i mina matcher. I dubbeln var det tuffare men det var stabilt. Det var stadigt rakt igenom från oss i dag. Det ska bli jätteroligt att möta Fair Play på måndag och om vi spelar som i dag så tror jag att vi har en chans, säger Karl Friberg.

I Malmö tog Fair Play TK emot GLTK där hemmalaget kunde ta en 2-0-ledning efter dubblarna. Det satt dock hårt inne i andradubbeln där Filip Bergevi och Christian Sigsgaard kunde vinna i matchtiebreak 12-10 mot Markus Eriksson och August Gustafson. Christian Samuelsson var den som bröt mönstret med sin seger på andrasingeln mot Otto Virtanen (6-3, 6-4).
På förstasingeln vann Viktor Durasovic mot John Hallquist Lithen (6-2, 6-1).
– Jag och Otto spelade en stark dubbel, det var bra tennis och singlarna blev också intressanta. Jag var förberedd på en tuff match mot John då han är vänsterhänt också, men jag returnerade bra och det var nog nyckeln till vinst, säger Viktor Durasovic.

I november kvalade han in i Stockholm Open och har ett bra år bakom sig med bland annat spel i Davis Cup för Norge. Det är hans andra år i Fair Play och siktet är inställt på guld.
– Det är inget vi tänker på just nu, men det är klart att vi vill ha guldet. Vi vill inte ha en andraplats igen.

Elias Ymer hann knappt landa på svensk mark efter kvartsfinalen i Davis Cup, innan han åkte med Salk-laget för bortapremiär mot Upsala TK. Salk vann med 5-1 men det var betydligt jämnare än siffrorna visar.
Elias kunde vinna i matchtiebreak både i dubbel och i singel. I dubbeln med Simon Yitbarek blev det 10-6 i avgörande mot Marcel Zimmermann och Erik Chvojka i förstadubbeln och i förstasingeln 10-8 i matchtiebreak mot Boy Westerhof.
Det var för övrigt fyra av matcherna som gick till matchtiebreak. Salks Arvid Nordquist hade också en singel och dubbel som gick till avgörande. I singeln vann han mot Erik Chvojka och i dubbeln med Milos Sekulic mot Boy Westerhof och Jeiden Saidizand slutade matchtiebreaket 10-8.
– Jag är väldigt glad med resultatet. Det var starkt av oss att vinna alla fyra matcher som gick till matchtiebreak. Nu fortsätter vi bygga på detta till nästa match.

Tabergsdalens TK och KLTK bjöd publiken på jämna och spännande matcher i ett möte som slutade med 4-2-seger för KLTK. Även här gick fyra matcher till matchtiebreak. Erik Grevelius och Alexander Watanabe Eriksson kunde vinna med 10-6 i avgörande i förstasingeln mot Jonathan Stenberg och Patrick Mayer.
– Vi får med oss båda dubblarna. Att Sebastian Eriksson och Sebastian Abboud vann i två snabba set hjälpte mig och Alexander när vi gick in i matchtiebreak. Vi visste att vi hade 1-0 och kunde spela mer lugnt. Singlarna var tajta och det var mycket energi och kul stämning i Taberg. ”Sebbe” Eriksson är vår yngsta spelare och vann starkt på andrasingeln i en tresetare (i matctiebreak mot Jonathan Stenberg), säger Erik Grevelius i KLTK. 

Se matchbilder och intervjuer från premiäromgången i spelaren ovan.

Elitserien, herrar: Omgång 1 av 7

Upsala TK – Salk 1-5
Solna TK – Lidingö TK 4-2
Tabergsdalens TK – KLTK 2-4
Fair Play TK – GLTK 5-1

Andra omgången, måndag:

GLTK – Lidingö TK (16.45)
Fair Play TK – Solna TK (17.00)
Salk – Tabergsdalens TK (17.00)
KLTK – Upsala TK (17.30)