Årets ”The Peter Wallenberg Sportmanship Award” går till 18-årige John Hallquist Lithén i GLTK.

Utmärkelsen, som instiftades för 14 år sedan av Svenska Tennisförbundet och ILTC of Sweden, syftar till att uppmärksamma en svensk juniortennisspelare som, genom sitt uppförande på och utanför banan, utgör ett föredöme för svensk juniortennis.
– Jag har inte fått så många stipendier tidigare så det var verkligen jättekul. Jag har sett vilka som fått priset tidigare och det är stor ära att få vara ett namn bland dem, säger John Hallquist Lithén.

Kommitténs motivering:
”John Hallquist Lithén, GLTK, född -01 har svarat för ett fint sista juniorår resultat- och spelmässigt. Han har vunnit JSM inomhus och utomhus, tagit sina första ATP-poäng, och blivit svensk herrmästare i lag med sin klubb GLTK. John är med sin träningsvilja, sin positiva attityd och sitt goda uppträdande ett föredöme inom svensk ungdomstennis.” 

Utmärkelsen utgörs bland annat av ett resestipendium på 25000 kronor – ett bidrag som kommer väl till pass nästa år.
– Jag har bara tävlat i Sverige i år, mest på vintertouren men även tävlingar som SM och ITF-tävlingarna i Karlskrona och Kalmar. Jag fick också ett wild card till Swedish Open-kvalet i Båstad, vilket var väldigt roligt. Jag går ut gymnasiet till våren och tanken är att jag därefter ska spela furturetävlingar i kanske Finland och Norge, så att jag kommer ut lite utanför Sveriges gränser, säger John innan ännu ett träningspass väntar med Klas Ivarsson och Jesper Brunström på GLTK.

Tidigare mottagare av utmärkelsen:

2006: Tim Göransson
2007: Sandra Roma
2009: Ellen Allgurin
2011: Elias Ymer
2012: Rebecca Peterson
2013: Daniel Windahl
2014: Kajsa Rinaldo Persson
2015: Anton Örnberg
2016: Mirjam Björklund
2017: Caijsa Hennemann
2018: Gustaf Ström

Läs mer om stipendier här!

Se inslaget från Båstad i somras!