I en ny podcastserie om landsortsklubbarna lyfter tennis.se fram klubbarna som inte får de stora rubrikerna. Linus Eriksson är ciceron och möter tennisfolket i klubbarna där kanske framtida tennisstjärnor föds men som kämpar med olika utmaningar.
Första klubben ut är Ljungvalla TK i Furulund utanför Kävlinge i Skåne. Klubben startade så sent som 2015 och har sedan dess, bortsett från ifjol, upplevt en medlemsökning på 40-60 procent varje år. En av anledningarna är projektet man driver i Kävlinge tillsammans med tre andra idrottsklubbar.

I poddavsnittet ovan möter vi bland andra eldsjälen Per Lundahl som både är tränare och ordförande i klubben som har två hardcourt- och en grusbana.
Just nu har klubben mellan 500 och 600 medlemmar men ingen egen hall.
– På vintern har vi två hallar i Furulund, vi har också fått tillgång till tider i två kommunala hallar i Kävlinge och så hyr vi in oss några timmar i en riktig tennishall i Lund. Sen finns det en bonde i Dösjöbro som har byggt en egen tennishall till sin dotter, där vi kan hyra in oss hur mycket vi vill, säger Per Lundahl. 

Klubbarna i poddserien:
1. Ljungvalla TK
2. Stora Rörs TK
3. Eds TK
4. Lilla Edets TK
5. Eksjö TF
6. Borlänge TK
7. Mora TK
8. IK Heros TK
9. Lindesbergs TK
10. Tibro TK
11. Norrfällsvikens TK