Det svenska Fed Cup-laget åker till Luxemburg i början av februari för gruppspel (Round-robin) i Europe/Africa Zone Group II. Den preliminära truppen presenterades för några dagar sedan. Nu är det också klart vilka nationer som Sverige ska möta i sin grupp.
Det blir Serbien och hemmanationen Luxemburg.
– Jag tycker att det är en intressant lottning. Det finns inga lätta lag att möta. Luxemburg har ett bra lag och man ska ha respekt särskilt då de har hemmaplan. När Davis Cup-laget spelat i Luxemburg har det alltid varit fullt. Publiken sitter tätt inpå banan. Det blir liv i luckan och det kan bli en riktigt rolig match för tjejerna att spela, säger Fed Cup-kapten Mattias Arvidsson och kommer in på det andra motståndet i gruppen:

Mattias Arvidsson ser stora chanser i gruppspelet.

– Serbien har ett bra lag och blir ett tufft motstånd, men jag skulle säga att den andra gruppen ser ännu tuffare ut. Samtidigt så vet vi att ska vi gå vidare så måste vi ändå slå ett lag från andra gruppen.

I den andra gruppen spelar Polen, Turkiet och Slovenien. Ettan i respektive grupp möter tvåan i den andra i en avgörande match på lördagen. Två lag tar sig till slut vidare till en ny kvalmatch i april för spel om en plats på högsta nivån 2021 (Fed Cup Qualifiers).
– Dit vill vi, men vägen är lång. Får vi en bra träff den veckan och kan göra en liknande insats som i gruppspelet i Polen senast så har vi en bra chans att nå kvalmatchen i april. Samtidigt så har det varit stenhårda bataljer de här åren jag varit med. Första året spelade vi Play Off för att gå upp, andra året spelade vi för att stanna kvar och förra året spelade vi för att gå upp. Vi har vana från de här matcherna som gäller lite mer och där vi har kniven mot strupen.

Vad tror du om chanserna den här gången?
– Jag känner mig trygg med det laget vi har. Jag hoppas att vi ska göra en bra vecka. Att få chansen att spela Play Off i april är bra tändvätska. Det vore fantastiskt roligt. Det hade varit bra att vinna gruppen, men jag ser chansen även om vi skulle bli tvåa.

Gruppspelet spelas 5-8 februari i Luxemburg.

Ländernas ranking (Fed Cup)

Läs också: Fed Cup-truppen nominerad