Mikael Ymer tog i dag sin tredje titel på Challengertouren och det gör, som tidigare konstaterats, att sverigeettan tar ett hopp in på Topp 100-listan i världen – närmare bestämt på 83:e plats!

I söndagens final i franska Orleans besegrade han Gregoire Barrere med 6-3, 7-5 och det blev den tredje topp 100-spelaren han vunnit mot på vägen till titeln.

– Jag är så klart nöjd med veckan, det blev en av de bästa i min karriär. Jag är nöjd med mitt spel, vi har jobbat hårt för det här. Den här titeln är speciell med tanke på vilka spelare jag slog, bland dem min barndomsidol Tsonga. Med tanke på startfältet är jag jättenöjd med att jag lyckades gå hela vägen, säger Mikael Ymer till tennis.se.

I första set bröt han fransmannens första servegame och gick fram till 4-1 innan han kunde vinna första set med 6–3. I andra set räddade Mikael Ymer tre breakbollar och vid 5–5 kom breaket och “Micke” kunde vinna andra set med 7-5.

Nu väntar en vecka med träning i Stockholm.
– Sen väntar ännu en Challenger i Mouilleron le Captif i Frankrike, säger den nybakade svenske Topp 100-spelaren och avslutar:
– Jag vill passa på att tacka svenska folket för allt stöd jag fått.

Läs också: Mikael Ymer in på Topp 100-listan i världen