Mikael Ymer är klar för Challengerfinal i Bordeaux och Mirjam Björklund har chans på titeln i Santa Margherita Di Pula i Italien. Båda spelar final på söndagen.

Mikael Ymer fortsätter att imponera i Challengerturneringen i Bordeaux i Frankrike. Mikael slog i kvartsfinalen ut fransmannen Adrian Mannarino, rankad 56:a i världen. I lördagens semifinal blev det ny seger där Mikael, rankad 169, vann mot Filip Horansky, nr 186, från Slovakien med förkrossande 6-1, 6-0. Matchen var över på 56 minuter.

Mikael Ymer med fokus på finalen. Foto: Bildbyrån

Hemmaspelaren Lucas Pouille, som gör tillfälligt besök på Challengertouren, är förstås rankad etta i turneringen och slog i sin semifinal ut landsmannen Gregoire Barrere med 6-1, 6-3.
Mikael Ymer och Lucas Pouille har aldrig mötts på ATP-touren. Fransmannen är för tillfället rankad 32:a i världen och är storfavorit till titeln. Det ska bli intressant att se om Mikaels storform och tidigare resultat i turneringen är faktorer som kan störa fransmannen.
Reilly Opelka vann turneringen i Bordeaux fjol där spelare som Richard Gasquet (2010), Gael Monfils (2013) och Thanasi Kokkinakis (2015) också har fått lyfta bucklan tidigare år.

Mirjam Björklund har imponerat i Italien. På söndagen kan hon få lyfta bucklan. Arkivbild: Mathilda Ahlberg / Bildbyrån

Mirjam Björklund har också tagit sig hela vägen till final i 25000K-turneringen i italienska Santa Margherita Di Pula.
I går skrev vi om vägen fram till semifinalen (se här) och väl där blev det seger mot Margot Yerolymos från Frankrike med 5-7, 6-2, 6-3.
I finalen ställs svenskan mot ännu en kvalspelare: Gabriela Ce från Brasilien.
Brasilianskan har bara tappat ett set på vägen fram till finalen, i första matchen där hon vann mot förstaseedade Anna Bondar från Ungern.
Mirjam är nummer 469 på senaste WTA-rankingen medan Gabriela Ce är rankad nummer 375.

Se Mikael Ymers match i efterhand här:

 

Se mer här:

W25 Santa Margherita Di Pula

BNP Paribas Primrose (Bordeaux)