Den 16 mars går startskottet för Svenska Tennisförbundets satsning ”Mötesplats svensk tennis”. I arbetet med Game Change 2030 har det framkommit att medlemmarna ska ha ett större inflytande på utbildningarnas innehåll.
– Konceptet är vad det heter, en mötesplats. Det är ett återkommande digitalt koncept som vänder sig till medlemmarna i svensk tennis. Mötesplats svensk tennis ligger under klubbutveckling och är ett komplement till ordinarie utbildningsutbud (till exempel plattformen och grundläggande tävlingsledarutbildning) och därför ligger det också utanför ordinarie kursplan för tränare och funktionärer, säger Michaela Karlsson som jobbar med utbildningsfrågor på Svenska Tennisförbundet.

I den stora klubbenkäten under 2020 blev det tydligt att det finns ett behov av en mötesplats och utbyte av idéer och erfarenheter.
Det är också de signaler Michaela Karlsson fått från många klubbar.

Michaela Karlsson hoppas att de digitala träffarna bidrar till inspiration.

– Det är inspirerande och lärorikt att få dela med sig av sina egna och lyssna på andras goda exempel eller utmaningar i vardagen. Det finns därför ett stort behov av att hitta dessa mötesplatser där vi kan utbyta våra tankar och idéer med varandra. Mötesplats svensk tennis är ett sådant forum, det är skapat med inspiration från medlemmarna, för medlemmarna.

Vad hoppas du med de här träffarna?
– Jag hoppas att träffarna bidrar till inspiration och blir ett verktyg för dig som på något sätt är engagerad i svensk tennis.

Vilka typer av ämnen kommer tas upp under året?
– Tennis är vårt gemensamma intresse och det är vad träffarna kommer att handla om – men med olika inriktningar och teman. Det kommer även att dyka upp nya teman under tiden beroende på vad medlemmarna önskar och vad som är aktuellt just då. Ambitionen är att konceptet växer med tiden och att vi kontinuerligt bygger på en stor bank med kunskap och erfarenheter i tennis.

Vilka vänder ni er till?
– Konceptet vänder sig till medlemmar i svensk tennis, med tiden är ambitionen att det ska finnas något för alla. Och med hjälp av träffens beskrivning så kommer du snabbt att få en uppfattning om dagens träff är intressant och relevant för dig. Det ska vara ett koncept där du kan plocka och välja de bitar som du är intresserad av, oavsett om du är aktiv som spelare, funktionär, tränare, ledare i en klubb eller på annat sätt är engagerad i tennisen, säger Michaela Karlsson.

I morgon, torsdag, presenterar vi innehållet för den första träffen som äger rum tisdagen den 16 mars.

För mer info och anmälan (öppnar snart) – se här!