Efter 13 sommartourtävlingar har vi kommit till slutdestinationen på Näsaäng hos Näsbyparks TK i Täby. Då ska det också avgöras vem som tar hem SM-gulden i dam- respektive herrklassen när tredje och sista deltävlingen i SM-serien ska avgöras.

Filip Bergevi, Fair Play TK och Caijsa Hennemann, Ullevi TK leder SM-racet inför avslutningen, men allt kan hända när det ska avgöras.
Under tisdagen och onsdagen avgjordes förkvalet där två spelare från varje klass tog sig vidare till kvalet som spelas på torsdagen.
– Det har varit väldigt hög kvalitet på matcherna för att vara ett förkval. Jag har inte sett en enda ”dålig” match. Det är bara duktiga juniorer som ställer upp och det finns inga lätta matcher på pappret. Det blir ett stentufft kval på torsdagen, säger Todd Åkesson och fortsätter:
– Det ska bli superkul när det drar igång på riktigt. Alla är jätteladdade här. De åtta som är direktkvalificerade är riktigt bra och det känns svårt att gissa hur det ska sluta.

Todd Åkesson har många sysslor i Näsbyparks TK. I helgen är han dessutom kommentator i Svenska Tennisförbundets direktsändning från tävlingen. Foto: Näsbyparks TK

Todd är heltidsanställd tränare, men som överallt får man vara beredd att rycka in och jobba brett i klubben.
– Min roll är väldigt bred eftersom jag har hand om hemsidan, sociala medier, medlemskontakten, ansvar för vuxenkurserna, klubbmästerskapet och grusbanorna, produktionen av vår klubbtidning och administreringen kring klubbens resor till Kroatien. Det är ett väldigt roligt och varierande jobb även om min huvudsyssla är att vara tränare.

Näsbyparks TK har fem heltidsanställda tränare utöver klubbchefen Kenneth Bergbom. I organisationen finns också en fystränare och en kanslist på halvtid.
Klubben har varit i fokus på sistone då inomhushallen brann ner till grunden. Många timmar och mycket energi läggs för att komma vidare och lösa framtiden.
Någon fara för tävlingen den här veckan har det dock inte varit.
– Det är klart att det som hänt sitter i bakhuvudet på oss alla, men det påverkar inte tävlingen. Vädret ska enligt prognoserna vara med oss och om det mot förmodan skulle regna så finns det flera klubbar i närområdet där vi kan hyra in oss. 

Enligt arrangörsklubben finns det ett stort intresse för tävlingen bland medlemmar och man är förberedda för att ta emot publiken.
– Jag hoppas att det blir lagom bra uppslutning. Vi har delat in anläggningen i olika zoner så det ska nog inte vara några problem.

Svenska Tennisförbundet direktsänder från lördagens och söndagens matcher på centercourten (bana 2) i Näsaäng. Matcherna streamas live (gratis) på Solidsport och kommentator är… just det, Todd Åkesson.
– Det ska bli jättespännande för det blir kommentatorsdebut. Jag är van vid att prata i alla olika sammanhang, men inte på det här viset med en produktion. Jag sitter just nu och läser på om alla spelare. Vi sänder alltså de två sista poolspelsomgångarna på lördag och dam- och herrfinalerna på söndag. Det kan bli en bisittare också, men det är inte riktigt klart. 

Näsbyparks TK kommer skriva kontinuerligt på www.nptk.se liksom på klubbens instagramkonto @nasbyparkstk