André Göransson har rutinerat sällskap när han gör entré i Australian Open. “Jag är väldigt nyfiken på vad vi kan åstadkomma här i Melbourne”, säger Sverigeettan i dubbel. 

Det är tredje gången André Göransson spelar Grand Slam. Senast i Wimbledon i somras blev det succé då han och Casper Ruud gick till kvartsfinal. Enda ATP-titeln så här långt kom i Pune i Indien i början av 2020 tillsammans med Christopher Rungkat. Det gav en rejäl skjuts in på topp 100 där han varit bofast sedan dess.
I november nådde han högsta rankingen i karriären (64:a) – en ranking som är intakt.
– I och med vår framfart under Davis Cup, så var jag ledig först 3 december, så det var lite knepigt att kombinera vila med förberedelse för kommande säsong. Rajeev Ram bor i samma område som mig i San Francisco, så vi körde en del ihop de två sista veckorna i december innan det var dags att bege sig ”Down under”.

André Göransson är laddad för hans tredje Grand Slam-äventyr. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån

Världsfyran Rajeev Ram, som André nämnde, vann Australian Open 2020 och var finalist förra året.
I Australien spelar 27-åringen från Höllviken tillsammans med 44-årige israelen Jonathan Erlich, som vann Australian Open 2008. Han var för övrigt finalmotståndare när André bärgade första ATP-titeln i Indien.
De har en bra känsla med sig in i Grand Slam-turneringen.
– Kroppen och formen är bra och jag känner mig väldigt motiverad inför Australian Open. Jag och ”Johnny” har tränat på ordentligt. Vi fick några matcher i Adelaide och vi spelar bättre och bättre ihop. Så jag är väldigt nyfiken på vad vi kan åstadkomma här i Melbourne.

André Göransson och Jonathan Erlich möter hemmaspelarna Matthew Ebden och Max Purcell i första omgången.
Rebecca Peterson spelar tillsammans med ryskan Anastasia Potapova. De möter Irina-Camelia Begu, Rumänien och Nina Stojanovic, Serbien i första omgången.