Andra dagen av Elite Hotels Next Generation bjuder vi in Åsa Svensson till samtal i vår poddspecial.

Redan i lördags samlade Åsa Svensson Mitt-gängt i Båstad som har svetsats samman inför Sverigefinalen som pågår fram till på torsdag.

Tidigare sverigeettan jobbar sedan några månader tillbaka som verksamhetsansvarig för SvTF Mitt.

– Ansvar för våra tävlingar och när det gäller regionala samlingar. Försöker vara ute i klubbarna och inspirera och komma med idéer och vara ett bollplank in mot förbundet.

Hur gör Mitt för att få folk att tävla mer? 

– Vi är inte den tennistätaste regionen, så det gäller uppmuntra små klubbar i vårt område med idéer på hur de med sina medel kan göra något. Jag försöker också vara ett stöd till tränarna och försöker hitta nya klubbtävlingar, kanske kopplade till Next Generation.

Till Sverigefinalen som pågår har Mitt gjort ett nytt omtag inför året.
– Vi körde ett kval, tidigare körde vi zonspel. Alla flickor samlades i Borlänge under en helg och killarna var på Långtora utanför Enköping.

I programmet träffar vi i ett inslag två bröder i en fyra syskon stor skara som är på plats i Båstad. Jeiden Saidizand spelar i 15- och Dario Saidizand i 13-årsklassen. De har dessutom en lillasyster i elvaårsklassen och en storebror som coachar.

Åsa Svensson har själv vunnit både 13- och 15-årsklassen och har varit i final bland elvaåringarna i Kalle Anka Cup som det hette då.

– Då gick turneringen inne på stadion och jag representerade Västmanland för då tävlade man landskapsvis. Jag var tio år första gången och då är man inte så kaxig. Jag var lite ”gråtig” då första året, men det är ett minne som består. Jag glömmer inte känslan och det är den jag hjälper till med som ledare nu, att ha förståelse för de som är här för första gången.

Lyssna på programmet här!

Allt om tävlingen här!