Under hela pandemiperioden har svenske dubbelettan Robert Lindstedt hållit till i USA. Snart bär det dock hem till Europa igen.
– När allt stängde ner efter Davis Cup i Stockholm, så åkte jag och min fru till Maldiverna där vi jobbat och spelat. Sedan valde vi mellan att åka hem till Sverige eller till USA och det blev det senare. Vi har varit i Miami hela tiden. Det har varit mycket stängt på alla vis här så det har varit lite jobbigt, men också skönt på ett sätt. Jag har fått vara med den jag älskar. Vi har vänner här som har privat bana, men jag har inte tränat lika mycket som vanligt. Kroppen har fått återhämta sig så det känns skönt nu.

Foto: Jesper Zerman / Bildbyrån

Robert Lindstedt fyllde 43 år strax efter Davis Cup-succén i Stockholm då Sverige slog Chile och avancerade till världsfinalen i Madrid. “Robban” har varit världstrea i dubbel (2013) och har vunnit 21 ATP-titlar där den största triumfen kom i Melbourne 2014.
Idag parkerar han på plats 80 och är etta bland de svenska herrarna, tätt följd av André Göransson som ligger sju platser efter.
I takt med att restriktionerna börjar släppa så sakta, så hoppas “Robban” att han kan ge sig själv en chans under sluttampen av elitkarriären.
– Restriktionerna har gjort att vi varit mycket hemma, vi har inte kunnat röra oss som vi vill. Samtidigt har det gett mycket kvalitet till förhållandet, säger han med ett leende.
– Visst har man haft lite småpanik över att inte veta hur det ska bli. Man har hela tiden väntat på nya besked från ATP. Jag känner att jag så snart jag kan måste hem till Europa så jag kan spela challengers och grustävlingar. Kitzbühel ligger väl närmast och sedan stannar jag i Europa för det är där man kan spela.

Robert Lindstedt – här med Markus Eriksson – i den gula sverigetröjan. Foto: Bildbyrån

I oktober förra året berättade Robert Lindstedt om sina tankar kring framtiden här på tennis.se. Det resonemanget bottnade i att Swedish Open 2020 kanske skulle bli hans sista framträdande i proffskarriären. Det blev inget Swedish Open, det blev inget spel över huvudtaget.
Med tanke på det så blir det ändå en satsning fram till nästa år då ett speciellt evenemang hägrar.
– Jag har kommit fram till att det är ett bra avslut att lägga av efter Davis Cup nästa år. Jag vill spela för den svenska flaggan i ett Davis Cup-slutspel. Fram tills dess kommer jag nog spela ett något nedbantat schema skulle jag tro. När man vinner matcher får man ett sug att vinna igen och då fortsätter man. Som det ser ut nu är Davis Cup det sista jag gör, sedan slipper ni mig, säger ”Robban” på sitt karaktäristiska sätt.