De svenska ungdomslandslagen är hemma igen efter kval i Winter Cups i helgen. Inget av lagen lyckades dock, i den hårda konkurrensen, ta sig vidare till slutspel.

F16-laget hade kortaste resan av de svenska ungdomslandslagen. I Karlskrona knep de en tredjeplats.
– Vi slutade trea i gruppen efter två vinster och en förlust och en matchstatistik på 6-3. Det var många bra insatser i tuffa matcher. Vi hade chansen mot Nederländerna för att ta oss till slutspel och jag tycker inte vi blir utspelade i någon match egentligen. Det vi tar med oss är att verkligen våga ta chansen i de viktiga lägena, säger coachen Marcus Åkerström.

Laget: Agnes Mitteregger (Djursholms TK), June Björk (Trollbäckens TK), Ida Johansson (MIK Tennis) och coachen Marcus Åkerström (Djursholms TK).

Resultat:
Sverige – Ungern 3-0

Sverige – Nederländerna 1-2
Sverige – Ukraina 2-1

Se mer fakta här!

F14-laget kvalspelade i Bulgarien Winter Cups den här helgen. Laget fick en skön avslutning med en 3-0-seger mot Slovenien på söndagen.
– Vi fick en tuff lottning, men tjejerna har spelat bra tennis och lärt sig mycket för framtiden. Det var en mycket bra upplevelse för alla. Vi kommer ta de bra sakerna med oss och försöka arbeta med våra svagheter, säger coachen Mervana Jugic-Salkic.

Laget: Edit Cosmo (Fair Play TK), Tilda Larsson (Fair Play TK), Bella Bergkvist Larsson (Åmåls TK) och coachen Mervana Jugic-Salkic (Fair Play TK).

Resultat:
Sverige – Österrike 1-2

Sverige – Italien 0-3
Sverige – Slovenien 3-0

Se mer fakta här!

P16-laget tävlade i Kiev och avslutade också med en seger sista dagen. Laget fick annars en tuff start i Ukraina.
– Vi slutade sjua i gruppen efter seger i sista matchen mot Ungern 3-0. Vi är inte nöjda med resultaten men hoppfulla för att ha fått en tydligare bild av vad vi ska åka hem och förbättra. Killarna har haft bra sammanhållning och vi har kunnat träna en hel del utöver matcherna. Nu närmast väntar träning för killarna innan deras ITF-spel drar igång, säger coachen Jonas Svensson.

Laget: Emilio Zielkowski (Norrköpings TK), Jeiden Saidizand (Upsala TK), Henrik Bladelius (GLTK/GTG) och coachen Jonas Svensson (SvTF / RIG Båstad).

Resultat:
Sverige – Slovakien 0-3

Sverige – Ukraina 0-3
Sverige – Ungern 3-0

Se mer fakta här!

P14-laget spelade i Ryssland och fick en bra start, men förlust i nästa match innebar missat slutspel.
– Det blir ingen slutspel, men sammantaget tycker jag att killarna har gjort det bra här i Kazan. Vi fick tre bra lagmatcher och skaffade oss möjlighet att spela om en plats i slutspelet via vinsten i första matchen mot Estland.  I semifinalen pressade vi förstaseedade Ryssland till en tuff avgörande dubbel. Killarna har tagit sig an utmaningarna på ett mycket bra sätt och visat bra sammanhållning och inställning under hela resan, säger coachen Fredrik Hörnell och avslutar:
– Förhoppningsvis har de fått med sig en hel del nyttiga erfarenheter och grejer de ska hem och jobba vidare med. Det var också kul att se att killarna kunde hitta vägar att vända och vinna efter underläge 0-1 i set till vinst i tre av singlarna under helgen. Tyvärr förlorade vi två avgörande dubblar i de två sista matcherna. Vi spelade stundtals bra och hade en hel del bra lägen, men är överlag lite för ojämna när vi möter så här bra motstånd.

Laget: Albert Widell (Helsingborgs TK), Emil Kindhult (Smedslättens LTK), Daniel Margoulis (Särö LTK) och coachen Fredrik Hörnell (SvTF).

Resultat:
Sverige – Estland 3-0

Sverige – Ryssland 1-2
Sverige – Bulgarien 1-2

Se mer fakta här!

Se även tv-inslagen med lagen före avresan här!