Förbundsstyrelsen har beslutat att ställa in alla planerade landslagsaktiviteter och nationella utbildningar under mars månad.
Beslut om aprils månads aktiviteter och tävlingar är ännu inte tagna.
– Landslagsamlingar och utbildningar är i sig inga stora aktiviteter till antalet, men vi stoppar detta utifrån att minimera resandet, säger Christer Sjöö, Generalsekreterare på Svenska Tennisförbundet.

Samhällets åtgärder fokuseras nu på att bekämpa spridningen av coronaviruset men samtidigt finns det en stor respekt för att restriktionerna även kan kommer att innebära ekonomiska konsekvenser för föreningarna. Idrotten står här samlad genom de olika Idrottsförbunden och Riksidrottsförbundet som löpande för samtal med regeringen.

Förbundsstyrelsen tar situationen på stort allvar, följer utvecklingen noga och är beredd att fatta snabba beslut utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringens beslut.
– Som förbund finns vi som ett stöd och rådgivande för klubbarna, säger Christer Sjöö.

Såväl ITF som ATP har redan beslutat att skjuta alla tävlingar på framtiden. Nu kommer även besked från WTA som ställer in åtminstone två tävlingar inom den närmaste framtiden.
För svenskt vidkommande avbröts den pågående ITF-tävlingen i Kramfors med omedelbar verkan och slutfördes inte. 

Folkhälsomyndigheten har en samlingssida på myndighetens webbplats med aktuell information om coronaviruset och sjukdomen covid-19. Där finns de senaste uppdateringarna om smittspridning, riskbedömning, resor med mera.

Mer information här!