Veteran-SM i Danderyd blev som vi tidigare konstaterat en succé med rekordmånga anmälda när det gäller inomhus. Arrangemanget i Danderydshallen och hos Good to Great har fått stort beröm från många håll. I studiosnacket efter mästerskapet konstaterade Veterankommitténs ordförande Martin Lager:
– Det har varit ett jättebra SM med Tomas Koppelman Hellgren och hela gänget. De har gjort en fantastiskt bra SM-vecka. Det har varit väldigt bra matcher och överlag är både vi i Veterankommittén och säkert många spelare är nöjda med tävlingen. 

Anders Peterson och Melker Ekberg efter dubbeltiteln.

Vi kan bland annat konstatera att Melker Ekberg, Varbergs TK, var en av flera som vann dubbla titlar. I singelfinalen i herrar 40+ slog han Daniel Aronowitsch, Lidingö TK. De möttes faktiskt även i dubbelfinalen där Melker och Anders Peterson, Kungsbacka TK, vann mot Lidingö TK-duon Daniel Aronowitsch och Ted Mellin-Boyd.

Sofia Höglund och Andreas Lindgren.

Sofia Höglund, Örebro TK, hade en bra vecka. Hon vann singeln i damer 45 och även mixeddubbeln tillsammans med Andreas Lindgren, Karlstads TK efter finalvinst mot Näsbyparks TK-duon Bogdana Moldovan och Björn Sahlin. 

Arkivbilder: Magdalena Sekkenes och Lotta Ekberg samt Edith Rocha de Nordin.

Succé blev det också för SALK-arna Magdalena Sekkenes och Lotta Ekberg som vann dubbeln i damer 55+. Magdalena vann singeltiteln i samma klass och Lotta singeln i damer 60+.
Ännu en SALK-are tog en dubbel: Edith Rocha de Nordin vann singeln i damer 70+ och dubbeln med Maria Låftman, SALK.


Göran Zwahlén, KLTK, vann dubbelt upp i herrar 70+. I dubbeln vann han tillsammans med klubbkamraten Lars Svensson som han för övrigt slog i singelfinalen. 

Göran Nordenhök / Christer Holm och Jan Dahlqvist / Göran Johansson.

Det är mycket som är noterbart under ett SM, men värt att nämna är kanske att Christer Holm, Båstad TS, vann dubbeln i herrar 80+ – tillsammans med Göran Nordenhök, Djursholms TK – och är nu uppe i totalt 109 guldmedaljer i Veteran-SM. Det var för övrigt tredje raka dubbeltiteln i SM för firma Holm/Nordenhök.
– 109 guld stämmer, silver och brons räknar jag inte, men du kan fråga mig när, var och med vem under de här åren, jag har rätt bra koll, säger Christer Holm och fortsätter:
– Jag har haft totalt 16 olika dubbelpartners genom åren. Jag började ju rätt sent i SM, i 45+-klassen, och har sedan spelat frekvent utom något enstaka år då jag varit skadad. Ett år vann jag sex guld och året efter fem inne och ute, så elva guld på två år är väl godkänt. 

Flera av bilderna ovan är från klubbarnas hemsidor / sociala medier. 

Se sammanfattningen från Veteran-SM här: