Det blev stor svensk succé vid Veteranernas Individuella EM i Veli Losinj i Kroatien. Maria Seger, (Näsbyparks TK) kom hem med ett guld i 55-årsklassen efter fyra vinster utan setförlust.
I finalen besegrades ungerskan Judit Wagner med 6-0, 6-2.
– Jag var oseedad så redan i andra matchen i kvartsfinalen mötte jag den förstaseedade tjejen, Elisabetta Morici från Italien, som är rankad trea i världen. Efter att ha legat under med 1-4 i första set ändrade jag lite i taktiken och kunde vända matchen och vinna med 7-5, 6-1. Den matchen var nog egentligen den ”moraliska finalen”, de övriga matcherna var betydligt enklare, berättar Maria för Näsbyparks TK:s hemsida.
– Det har varit en sannerligen oväntad men väldigt rolig och spännande upplevelse det här, tillägger hon. 

Det blev även ett brons för Maria Seger tillsammans med Jan Hedman (Djursholms TK) i mixed. I semifinalen föll de med 5-10 i avgörande matchtiebreak mot ett tyskt par. 

Johanna Tyreus Stanley (Oskarshamns TK) vann silver i 40-årsklassen. I finalen föll hon mot en ukrainska i en jämn tresetare 2-6, 6-3, 4-6. I mixed blev det semifinal där hon och den österrikiske dubbelpartnern tvingades lämna walk over.
Jan Hedman och Michael Kudinoff (Hallstahammars TK) nådde kvartsfinal i singel i M55.

Foto: ITF