Foto: Bo Hemborg

Det var dags för sista dagen under Lag-VM i Umag i Kroatien och svenska H70-laget var framme i final.
Sverige vann sin grupp, efter segrar mot Tyskland (2-1) och Ukraina (3-0). I slutspelet besegrade laget först Frankrike (2-1) och därefter Schweiz (3-0) innan det var dags för final på fredagen.
Där väntade Danmark och det skulle komma bli ett tufft motstånd. Mats Lilja föll 3-6, 3-6 mot Frans Norrby, men Torsten Hansson utjämnade till 1-1 i matchen efter 6-4, 6-3 mot Kasper Rud.
Dubbeln avgjorde matchen och hela mästerskapet. Frans Norrby/Kasper Rud vann en jämn match mot Torsten Hansson/Robert Stig med 6-4, 7-5. Grattis till silvret, Sverige och grattis till guldet, Danmark!
H70-laget bestod av Torsten Hansson, Mats Lilja, Robert Stig och Kenneth Westin.

H80-laget har också gått som tåget och spelade på fredagen om VM-bronset. Det blev en fjärdeplats för laget som bestod av Rolf Westman, Witold Bajera, Nils-Ivar Thorell och Stig von Bahr.
Övriga seniorlag, från dam/herr 65 upp till H85 spelade om placeringsmatcher 7-12.

Åkersberga TK – i egenskap av Svenska mästare i H35-serien – ställde upp med två lag i Klubblags-EM i La Manga i klassen Herrar 35/40. Det blev två medaljer, ett silver och ett brons. Spanska Murcia, med bland annat 1999 års segrare av Swedish Open – Juan Antonio Marin – i laget blev för tuffa för ÅTK. Silver och brons blev det och i tävlingen deltog även Lidingö TK:s Damer 50!