På måndagen presenterade Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) vilka spelare som representerar Sverige vid sommarens EYOF, Ungdoms-OS.
I tennis åker fyra svenska spelare med till Maribor i Slovenien där mästerskapet äger rum: Tiana Tian Deng (Salk), Lea Nilsson (Salk), Victor Rydén (MIK Tennis) och Linus Andersson (Helsingborgs TK).

Peter Johnson, till vardags chefstränare i IS Göta, åker åter med som coach för de svenska tennisspelarna.
– När vi var på Ungdoms-OS förra året så var det egentligen 2021-års upplaga som blev inställt på grund av corona. Då var det mindre storlek på tävlingen och bara två stycken (Linea Bajraliu, Helsingborgs TK och Patrik Munkhammar, Nynäshamns TK) fick åka. Nu är det tillbaka till fyra spelare. Arrangemanget och helhetsupplevelsen i Slovakien var mäktigt och fantastiskt. Det var som ett OS i miniatyr med invigning och gemensamma byar där idrottare från olika sporter bodde. Det var en välarrangerad tävling på en jättefin anläggning, säger Peter och tillägger:
– Jag har inte varit i Maribor, men det ska vara väldigt fint om än en ganska liten ort. Det finns en idrottskultur i de här länderna som gör att de satsar mycket på anläggningarna. Det blev en happening i hela stan förra året och det blir säkert samma sak nu. De är vana vid att arrangera stora mästerskap.

Ungdoms-OS – som arrangeras varannat år – pågår 23-29 juli i slovenska Maribor som för övrigt är landets största skidcenter. I år tävlar spelarna i singel och dubbel medan mixed har strukits från programmet.
– Det blev för många matcher om man går långt i singel och dubbel, säger Peter som samlar gänget på Bosön 20 juli för avfärd två dagar senare. 

Under den perioden i sommar händer mycket på juniorlandslagsfronten. Många spelare representerar Sverige i Europa.
– Just den veckan har vi 16 spelare på internationella mästerskap. Tolv spelare spelar individuella EM och fyra spelar Ungdoms-OS, säger juniorkapten Jonas Svensson, som varit med och tagit ut spelarna.