På lördagen rapporterade vi om Filip Bergevis tyngsta titel så här långt i karriären. På söndagen kom nästa glädjebesked: Simon Freund, Lidingö TK och kompisen, danske Johannes Ingildsen (också Lidingö TK) vann första Challengertiteln tillsammans.
– Vi är otroligt stolta! Det är verkligen en milstolpe att först ta oss till final och sedan vinna titeln också. Det betyder mycket för oss båda. Vi har kämpat tillsammans och det är skönt att det börjar ge resultat. Vår nivå, attityd och prestation på banan blir verkligen bättre och bättre för varje vecka, säger Simon Freund. 

I finalen i Tallahassee ($82 000) i USA blev det 7-5, 7-6(4) mot förstaseedade paret William Blumberg, USA och Luis David Martinez, Venezuela.
– Det är väldigt små marginaler i dubbel, speciellt när man möter ett så erfaret par som vi mötte i dag som vunnit ATP-titlar. Vår positivitet på banan har blivit så mycket bättre senaste tiden och det tror jag hjälpte oss när det var tajt om poängen där vi lyckades få med oss poängen när det behövdes. Vi trodde på oss hela vägen och vi försökte göra rätt grejer och det gav resultat. 

Simon Freund och Johannes Ingildsen är ute på en sex veckor lång dubbelturné. Förra veckan blev det dock bara träning.
– Detta var vecka fem på vår resa och det var extra kul att ta titeln nu efter att ha varit ”alternates” förra veckan där vi var första laget in om någon skulle dra sig ut. Så blev det inte och vi fick träna istället. Det lönade sig att stanna kvar denna vecka, säger Simon.

Närmast väntar challengertävlingen i Savannah i Georgia.
– Det blir sista tävlingen på denna sexveckorsturnén innan vi åker hem. Vi ska fortsätta göra rätt saker, vi har hittat något bra att bygga på.