I dag, onsdag, startar kvalspelet i Summer Cups för F18- och P18-laget samt Flickor 16.
I Vichy i Frankrike har de svenska 18-åringarna Kevin Edengren (Älta TK), Sebastian Eriksson (KLTK) och Max Dahlin (Påvelunds TBK) med coach Jonas Svensson förberett sig ett par dagar. På torsdagen är det dags för första matchen mot antingen Slovenien eller Grekland.


I Arad, Rumänien är coach Heikki Raevaara med Bella Bergkvist Larsson (Helsingborgs TK), Tilda Hessleryd (Helsingborgs TK) och Isabella Svahn (KLTK). De spelar premiärmatchen mot Bosnien i dag, onsdag,


P16-laget har redan tävlat (läs mer här). Nu är det tjejernas tur. Nellie Taraba Wallberg (Påvelunds TBK), Lea Nilsson (Salk) och Tiana Tian Deng (Salk) med coach Ulf Petterson spelar i Nancy i Frankrike där man är förstaseedade och möter Portugal på onsdagen.
– Stämningen i laget är på topp även om himlen har öppnat sig och vi därför måste spela inomhus. Vår förhoppning är såklart att ta oss vidare till finalrundan, sa Ulf Pettersson på onsdagen.


Vilka förväntningar ska vi ha på de svenska lagen?
– I tennis har man inte tid att förvänta sig saker, vi tränar stenhårt och är förberedda på att möta ett motstånd som är starkt. Vi ska göra vårt yttersta för att ta oss vidare, säger Jonas Svensson, förbundskapten junior. 

Vid avancemang väntar finalspel 7-9 augusti.