Alexander Fager, chefstränare i Lerums Tennisklubb, är första gästen ut när Svenska Tennispodden kör igång säsongen 2022.
Han höll i ett tennisrack för första gången som femåring och därefter har intresset aldrig falnat.

Det började i Torslanda, fortsatte i GLTK och det blev fyra år på college.
Att det inte skulle bli en elitkarriär som spelare anade han tidigt. Samtidigt visste han att det skulle komma en karriär som tränare.
I programmet pratar ”Alex” en hel del om Multi Skillz då han är en av flera nyutbildade instruktörer. 
– Det finns mycket man kan säga om Multi Skillz Tennis som ett första bra steg inom tennisen. Du övar upp hela kroppen utöver det tennismässiga och du får bland annat öva både med vänstern och högern. 

Som nybakad instruktör ska han nu inte bara lära ut tennis på banan utan lära andra ledare om Multi Skillz. 
– Det ser jag mycket fram emot. Alla som gått och lärt sig tennis i några år vet hur man servar och slår en forehand och backhand. Det som jag ser fram emot att lära ut är mer hur du strukturerar en grupp, hur får du alla att dra åt samma håll och behålla glädjen i gruppen. Hur ser du till att reglerna i gruppen följs och vad gör du när någon börjar tramsa. Det tror jag är bland det viktigaste vi kan lära de yngre tränarna. 

I programmet berättar Alexander vad som gäller i Lerums TK, vad som genomsyrar klubben och vilka ”regler” som gäller. Han förklarar också klubbens filosofi när det kommer till tävlandet.