Först åkte Rebecca Peterson ut mot Anna Kalinskaya med 4-6, 3-6. På onsdagskvällen svensk tid var det tyvärr även Mikael Ymers tur att lämna US Open efter första omgången. Den sena matchen på tisdagen fick avbrytas vid ställningen 5-7, 6-4, 6-2, 1-2 till Jason Kubler. När matchen återupptogs vann australiern först tre raka game och kopplade grepp om fjärde set som han till slut vann med 6-4. 

Nu är det dags för André Göransson att göra entré i US Open. Den här gången är det med en annan japansk spelare, Yoshihito Nishioka.
– Jag och Ben McLachlan tappade en del poäng efter Wimbledon, så vi är tyvärr tvungna att dela på oss i US Open i år, sa André till tennis.se i en tidigare intervju.

Därför blir det ett speciellt möte direkt i första omgången där André och Yoshihito ställs mot just Ben McLachlan och Franko Skugor klockan 17 svensk tid. 

Rebecca Peterson är vidare till andra omgången i dubbelturneringen. Rebecca och Anastasia Potapova vann mot Yulia Putintseva och Yanina Wickmayer 4-6, 7-6(7), 6-1.

Foto: Bildbyrån