På torsdagen lottades matcherna inför Davis Cup-mötet mellan Sverige och Israel som spelas i Kungl. Tennishallen fredag och lördag. Sverigeettan Mikael Ymer spelar som väntat spelar förstasingeln, medan Markus Eriksson tar hand om andrasingeln i skadade Elias Ymers frånvaro.
– Mikael har spelat bra hela året och har dessutom spelat jättebra på träning, så det kändes som ett lätt val. Markus har också ett väldigt bra år bakom sig. Vi har två killar till som var aktuella för singeln, men efter lite fundering så fattade vi det här beslutet, säger Davis Cup-kapten Johan Hedsberg efter lottningen.

Sverige – som är rankat som 15:e bästa nation i världen – ställer upp med Markus Eriksson och André Göransson i dubbel.
– Det ska bli roligt. Jag har sett fram emot det här väldigt mycket. Vi möter etablerade spelare så det kommer bli en tuff match, men jag och Markus har spelat bra ihop tidigare så jag ser bara positivt på matchen, säger André Göransson, som varit med i Davis Cup tidigare men aldrig spelat.

Se inslaget från torsdagens lottning:

 

Vid svensk seger: Kvalmatch i mars månad. Segraren där når Davis Cup:s nya världsfinal i Madrid i novemver 2020.
Vid svensk förlust: Fortsatt spel i Grupp 1 med nya möjligheter att nå världsfinalen 2021.

Mikael Ymer – Edan Leshem är första matchen ut när Davis Cup-mötet Sverige-Israel drar igång på fredag klockan 17. Foto: Patrick Bengtsson

Spelordningen:

Fredag 17.00

Mikael Ymer – Edan Leshem
Markus Eriksson Dudi Sela

Lördag 14.00

Markus Eriksson/André Göransson – Daniel Cukierman/Jonathan Erlich
Mikael Ymer – Dudi Sela
Markus Eriksson – Edan Leshem

KÖP BILJETT TILL MATCHEN HÄR!