Det är två dagar kvar till damernas SM-final mellan Fair Play TK och Upsala TK. Julia Lövqvist i det gästande laget är bara 16 år, men spelar sin fjärde elitseriesäsong för Upsala TK.
Förutom året då hon var 13 år, så har hon spelat samtliga matcher.
– Då vann jag de flesta matcherna, men årets elitseriesäsong är nog min sämsta. Det har varit mycket spel under hösten så jag har nog varit lite sliten. 

Vilket betyg sätter du på dig själv?
– I elitserien blir det nog en svag tvåa av fem möjliga.

Då har Julia ändå fyra singelvinster och fem dubbelvinster på de sju matcherna.
Den här säsongen har hon spelat fler matcher än någonsin och det är också något av ett genombrottsår med, förutom SM-guld (singel) och SM-silver (dubbel), två semifinalplatser i $15 000-tävlingar i Spanien och i Turkiet.
– Det var en bra sommar generellt sett, både i Sverige och utomlands. Nu ser jag fram emot vad 2020 kan erbjuda. Jag kommer ta en paus från skolan och satsa ännu hårdare på tennisen och se om jag kan vara med på ännu fler internationella tävlingar, säger Julia som den här hösten läst ekonomi och juridik på distans på gymnasiet.

I elitserien har hon Jon Hedman som huvudcoach. Privat har Julia Lövqvist sedan många år tillbaka sin 13 år äldre bror Emil Lövqvist som tränare.
Nu har hon dessutom tagit in förre spelaren Tim Göransson som ska ansvara för fysen.
– Jag strävar efter ännu bättre planering i träningen, att få ett mer strukturerat träningsprogram för att se vad det kan få för effekt.

I elitserien har Upsala TK ställt upp med kvartetten Julia Lövqvist, Julita Saner, Fanny Östlund och Nathalie Johansson i samtliga matcher. 
– Vi har kompletterat varandra bra och speciellt på slutet har det sett bra ut. Det är så kul med elitserien nu under november då det annars är så mörkt och tråkigt. Det är roligt med alla matcher och inte minst lagkänslan. Man åker ofta ensam på tävlingar annars, nu blir vi ett lag som stöttar varandra. Det är också kul att åka till de andra svenska klubbarna och se hur det ser ut där, säger Julia och fortsätter:
– Efter förlusten mot Helsingborg så kände jag personligen att vi inte skulle nå finalen, så jag har inte trott på det hela vägen. När jag förstod att vi fortfarande hade chansen så var de bara att gå för det.

Fair Plays damer har varit i final de senaste tio åren och efter malmölagets framfart med idel segrar i elitserien får laget gälla som favorit.
– Vi vet sedan tidigare att de har ett bättre lag på pappret, men vi åker inte dit med inställningen att förlora. Vi åker till Skåne för att ta guld. Vi får hoppas på 1-1 efter dubblarna och att vi därefter tar några segrar i singlarna, säger Julia som dock är imponerad av Fair Play:
– De har jättebra spelare och man märker av deras inställning att de tror på sig själva. Lagkänslan har varit bra, men det har vi också. Vi har en väldigt bra känsla i laget. 

Hur går det på lördag?
– Vem vet, det är en tennismatch och då kan allt hända. Förhoppningsvis stämmer min magkänsla att vi vinner. Så länge vi håller oss friska och hela så.

På fredagen åker Upsala TK-tjejerna söderut och tränar ett pass på finalbanorna. På lördagen är det inbollning innan finalen mot Fair Play drar igång klockan 14.