Nordiska mästerskapen (NM) för veteraner spelas i år i Frederiksberg i Danmark 9-11 september. NM spelas i åldersklasserna 40, 50, 60 och 70, damer respektive herrar, och varje lag kommer att bestå av tre spelare.

Intresseanmälan med namn och åldersgrupp skickas till veteran@tennis.se senast den 6 juni. Veterankommittén tar ut lagen direkt efter sista anmälningsdag och meddelar alla berörda. En förutsättning för att skicka in intresseanmälan är att du ligger topp 10 i senaste rankingen och har gått till minst kvartsfinal i något av de senaste Veteran-SM, enligt Svenska Tennisförbundets Veterankommitté.

Ett gäng svenska spelare kom hem för ett par veckor sedan med ett VM-brons i bagaget. Det var Maria Seger, Näsbyparks TK, som svarade för det svenska bronset.
En chilensk spelare stod i vägen för Maria Seger i VM-semifinalen.
– Jag kämpade och skapade chanser, men fick framförallt inte till min forehand så som jag skulle vilja. Min motståndare var riktigt bra och jag är väldigt lycklig över min VM-bronsmedalj. Efter omständigheterna var jag nog den gladaste förloraren på hela anläggningen idag, säger Maria Seger till Näsbyparks TK:s hemsida.

Martin Lager, ordförande i Veterankommitté, kommenterar:
– Vi alla vet att Maria är grym och spelar en fantastisk tennis. Hon gör alltid bra ifrån sig på SM, Lag-VM med mera. Att hon nu fick till det på individuella VM och tog ett brons är superbra och välförtjänt. 

Magdalena Sekkenes, Salk, vann mixed dubbelguld.
– Man kan bara säga wow! Magdalena är som Maria, väldigt bra och hävdar sig mycket bra i såväl singel, dubbel och nu denna gång i mixed. Jag hoppas att detta kan sporra fler att börja tävla mer och delta i individuella VM. Det visar också att våra svenska tennis tjejer är att räkna med i framtiden. Ett stort grattis till allas insatser men ett extra till Maria , Magdalena och Anita (Carlsson). https://www.tennis.se/veteraner/fina-svenska-insatser-i-vm-anita-carlsson-vann-brons/

tennis.se har tidigare redogjort för SM, men när vi ändå har Martin Lager på tråden ber vi honom kommentera även de inhemska, parallella, mästerskapen.
– Självklart blev det lite färre deltagare på årets inne SM, men det blev ett bra SM och ett bra sätt att testa ett nytt SM-upplägg. Det var en härlig stämning som alltid och nu blickar vi framåt och hoppas verkligen att 2023 blir året då Danderyd/ GTG får genomföra ett VSM. Vi har också om några månader ett härligt VSM i Båstad att se fram emot.

Årets SM inomhus arrangerades av Växjö och Gustavsberg. Martin Lager, ordförande i Veterankommitté, ger båda arrangemangen högt betyg.
I Gustavsberg spelades klasserna 65+ och uppåt.
– De är vana vid att arrangera veteran-RM som brukar vara mycket lyckat. SM är dock lite större, men på grund av ändringarna som gjordes och kanske lite krock med påsken så blev inte VSM lika stort. Men ett mycket väl genomfört VSM med härlig stämning, bra luft i tidsschemat och spännande matcher, säger Martin Lager och tillägger en viktig detalj…
– Gustavsberg brukar alltid ha semlor på plats när man spelar där och även så denna gång. Bra jobbat av Erik Botvidsson och Nadja Miro med stab. 

Parallellt höll Växjö TS i värdskapet för 30- 60 år.
– Tanken var att vi skulle ha tre olika arrangörer och testa lite som VM, men nu blev det att Växjö körde två klasser och de gjorde det också mycket bra. Växjö hade inga problem med att rodda ihop klasserna och genomföra ett bra VSM. Emil Holmgren med sin stab fixade ett mycket bra VSM på en mkt fin och bra anläggning, säger Martin Lager som talar av erfarenhet då han vann ett guld på de snabba banorna…