Mikael Ymers Grand Slam-äventyr i Melbourne är över.
Efter två segrar blev Stefanos Tsitsipas numret för stort i tredje omgången. Världssexan vann 6–4, 6–1, 6–1.
– Det är de här matcherna vi kämpar för, för att kunna ta nästa steg. Jag vill mer. Nu ska jag hem och utveckla det jag har, säger han.

Matchen spelades inför tomma läktare på John Cain Arena sedan Melbourne gått in i lockdown natten till lördagen.

Spelarna höll jämna steg fram till grekisk 5–4-ledning i första set. Då stod Tsitsipas för matchens första servegenombrott, blankt, och inkasserade det första setet.

Därefter växlade världssexan upp. Tsitsipas var klassen bättre i andra och tredje set och säkrade segern efter avslutande 6–1, 6–1.
– Spelmässigt höll jag samma nivå som tidigare i tävlingen. Det är lite surt nu, för jag vet att jag har mer att ge än vad jag lyckades ta fram. Jag försöker lägga det jag inte är nöjd med åt sidan och göra det bästa av det jag har. Det har funkat i två matcher, men i dag var det helt enkelt för tufft (motstånd) på andra sidan. Det behövs en nivå till helt enkelt. Den hade jag inte i dag, säger Ymer på den efterföljande presskonferensen.
– I första set lyckades jag hålla emot okej, samtidigt som han bjöd på några misstag. Jag visste att jag var ganska illa ute. Jag behöver en viss nivå offensivt för att kunna störa de bästa spelarna.  Jag lyckades inte få fram det helt enkelt och kände mig inte bekväm med det i dag. Då blir det tufft och man får jaga hela tiden. De här spelarna bjuder inte in en, därav siffrorna också i de andra seten. Man blir strypt där ute. 

“Har gett mig rejält med motivation”

Mikael Ymer kan summera en fin turnering, som genom avancemanget till tredje omgången innebar hans största framgång i Grand Slam-sammanhang. Den 95-rankade svensken inledde med att besegra 26-seedade Hubert Hurkacz i en femsetare och följde upp med att slå ut spanska stjärnskottet Carlos Alcaraz.

Ett resultat han är nöjd med, och som också ger mersmak.
– Jag har en ganska klar bild över vad jag behöver göra och utveckla. Jag säger inte att jag kommer slå de bästa, men jag tror att jag vet vad jag kommer behöva göra för att åtminstone utmana dem, göra det till en match och kanske vinna. Det är lättare sagt än gjort för det är många pusselbitar som måste hamna rätt.
– Den här veckan har gett mig rejält med motivation. Att nå tredje omgången i Grand Slam ger en hopp men också grejer att jobba på. Jag har fått energi till att utveckla saker i mitt spel och jag ser fram emot det, säger Ymer.

För Mikael Ymer väntar närmast ATP-turneringarna i franska Montpellier och Marseille.