TÄVLING

TÄVLING

SvTF Väst har ett rikt tävlingsutbud med nästan 50st sanktionerade tävlingar, regionmästerskap, SO Tour-tävlingar, TioTräffen, DubbelTräffen samt arrangemang för de riksomfattande ungdomstävlingarna Next Generation, Grand Slam Pokalen, Pirres Pokal och Investor Cup.

Dessutom ingår alla sanktionerade tävlingar i regionen i Eurotravels Västtour som avslutas med ett Mastersslutspel för de bästa i varje åldersklass som ingår i tävlingen.

Mer om dessa tävlingar kan du läsa nedan.

 

VÄSTTOUREN

För att stimulera deltagandet och intresset för de sanktionerade tävlingarna i Svensk Tennis Väst arrangeras Västtouren.

I Västtour ingår en klubbtävling och en individuell tävling. Prisutdelning för klubbtävlingen sker på Svensk Tennis Västs årsmöte i mars varje år I den individuella tävlingen spelas ett Mastersslutspel i januari varje år för de bästa i varje åldersklass och då ske också prisutdelning till segaren i varje tävlingsklass i Västtouren.

Alla sanktionerade tävlingarna i SvTF Väst ingår.

En nyhet från år 2014 är att i den individuella tävlingen för 11- och 12-åringar ingår endast tävlingarna RM inne och ute samt Next Generation Cup.

I Västtouren ingår en klubbtävling, där poäng utdelas på samma sätt som i den individuella tävlingen. Dessutom ingår alla i tävlingen ingående tävlingsklasser.

I klubbtävlingen utdelas diplom till den förening som erövrar flest poäng samt till den förening som procentuellt ökar sina poäng mest sedan föregående år.

I nedanstående tabell är följande tävlingar medräknade:
Tomtecupen INSTÄLLD, Guld o Silver Cup INSTÄLLD, Samyang Cup INSTÄLLD,  Trollsmashen INSTÄLLD, Hammarö Cupen INSTÄLLD,  Falköpings Vintercup, Hökensåsspelen, Centiro Cup, RM inomhus,Påskslaget, Sandareds Vårturneringen, Hunnebostrands Vårspel, Next Generation Cup, Karlstad Open,Sandareds Sprint, Midsommartrofén, Hunneboveckan, Pågens Gifflar Cup, LP-Bilar Junior Cup, Åmåls Tennisvecka, Lambi Cup, Lysekil/fiskebäckskil, Räkantennisen, Trollserven, BDO Open, RM utomhus, Mark Clay Open, ICA nära, Trollkampen, Börjessons Open, Karlstad Cupen, Billys Cup,

Följande tävlingar återstår att räkna in:
City Gross Open, Veteran Open, Vänersmashen, Pablo Open, XL Bygg Open, XL Bygg Vintertour, Lussedubbel, Jullovssprinten

Ställning framgår av nedanstående tabell.

Förening Poäng
  1. Lidköpings TK 316,5
  2. Sandareds TK 247
  3. Vänersborgs TK 244
  4. Elfsborg Tennis 183
  5. Karlstads TK 171
  6. Skultorps TK 134
  7. Strömstads TK 89
  8. Skövde TF 74
  9. Tidaholms TK 72
     Alingsås TK 72
11. Trollhättans TK 64
12. Mariestads TK 52
13. Stenungsunds TK 39
14. Hjo TK 36
15. Falköpings TK 33
16. Hammarö TK 31,5
17. Kristinehamns 18. TK 30
19. Ljungskile TF 29
20. Bofors TK 22
21. Uddevalla TK 20
22. Ulricehamns TK 14
23. Dalsjöfors TK 13
24. Grums TK 10
25. Hunnebostr. TK 9
26. Kils TK 8
27. Årjängs IF, Tennissektion 6
28. Marks TK 4,5
     Arvika TK 4,5
30. Skara TK 3
31. Grästorps TK 2
      Lilla Edets TK 2
33. Åmåls Nya TK 1

Från år 2014 ingår endast RM inne och ute samt Next Generation i 11- och 12-årsklasserna.

I den individuella tävlingen kommer de tre bästa i varje åldersklass som ingår i Västtouren (11 år till 16 år) att få spela ett Mastersslutspel med gruppspel helt utan kostnader under januari månad. Tid och plats bestäms senare.

Skulle spelare ha uppnått lika antal poäng efter sista tävlingen, går den spelaren vidare till Masterslutspelet, som har erövrat poäng i flest tävlingar.

Tabell

Västtourens poängräkning grundar sig på antalet deltagare i tävlingsklassen samt hur långt varje spelare går i tävlingen. I den individuella tävlingen utdelas endast poäng i singelklasserna.

I 13 och 12 års A,B och C klasser fördelas poängen på följande sätt:
Antalet  deltagare i A klassen styr antalet poäng som delas ut i alla tre klasser. I A klassen ger 100 % poäng. I B klassen halveras poängfördelningen i jämförelse med A klassen. I C klassen halveras poängfördelningen i jämförelse med B-klassen!

OBS! RM-klasserna och Next Generation ger dubbla poäng än övriga klasser!

Poäng utdelas enligt nedanstående tabell.

Poängräkning
Antal spelare Segrare Finalist Semifinalist Kvartsfinalist Åttondelsfinalist
3 – 7  4 2
8 – 15  6 4 2
16 – 31  8 6 4 2
32 – 10 8 6 4 2
Anmälan

Anmälan skall ske genom klubb, ansluten till Svensks Tennisförbundet Väst, och görs via ten tour online senast i inbjudan angiven tidpunkt.

Anmälningsavgift

Utomhus: Anmälningsavgiften är för seniorer och veteraner 275:- i singel och 125:- i dubbel samt för juniorer 250:- i singel och 125:- i dubbel.
Inomhus: Anmälningsavgiften är för seniorer och veteraner 275:- i singel och 150:- i dubbel samt för juniorer 250:- i singel och 125:- i dubbel.

Sanktionskategori

Sanktionskategori 3 gäller för alla tävlingar. Noterbart är att RM har samma kategorifaktor, 1.10, som SM-tävlingar.

Licens

Spelare i samtliga klasser skall vid lottningstillfället inneha giltig licens. Spelare under 13år registrerar sig och erhåller licensnummer.

Rätt att delta

Deltagare får inte delta i annan tävling dessa helger utöver de som denna inbjudan omfattar. Spelare får i dessa tävlingar sammanlagt deltaga i högst en singel-,  en dubbel- samt en mixedklass. I seniorer Elit får även juniorer och veteraner delta såvida det inte stör deltagandet i junior- och veteranklasserna.

Lottningstyp

Huvud- och kvallottning:  RM 16, 14. 12ABC Antalet direktkvalificerade, kvalplatser m.m. frmgår av tabellen nedan.

Frilottning

RM Sen (Elit,Motion) RM Vet,

Poollottning

Kan förekomma vid litet deltagarantal.

Seedning

Grundar sig på senast utgivna ranking.

Speldagar

Vid spel på fredagar sker matchstart efter skoltid, dvs tidigast kl 16.00.

Finalspel

Vid stort deltagarantal förbehåller sig arrangören rätten att förlägga finaler till måndag efter spelhelgen.

Tävlingsbestämmelser

Svenska Tennisförbundets tävlingsbestämmelser gäller. För att en tävlingsklass skall genomföras fodras att minst 3 spelare eller 3 par anmält sig.

Spelprogram

Läggs snarast efter gjord lottning ut på Tävling Online.

Priser

Plaketter och pokaler till semifinalister, finalister och segrare i juniorklasserna (ev inte dubbelklasserna).

Plaketter till semifinalister, finalister och segrare i seniorklasserna samt finalister och segrare i veteranklasserna.

REGIONMÄSTERSKAPEN

Regionmästerskapen spelas inomhus i mars och utomhus i augusti! Inbjudningarna till tävlingarna kommer ut ca 2 månader innan tävling.

SOFIAS CUP

Tävlingen är en riksomfattande lagtävling mellan regionerna för flickor 14 år och yngre. Efter inledande gruppspel följs det av en final i Stockholm.

Varje regionlag består av sex spelare och samtliga spelare skall deltaga i varje lagmatch. Laget skall bestå av singelfinalisterna från RM 14 utomhus. Övriga spelare tas ut av regionen.

PIRRES POKAL

Tävlingen är en riksomfattande lagtävling mellan regionerna för pojkar 14 år och yngre. Efter inledande gruppspel följs det av en final i Stockholm i samband med Stockholm Open varje år.

Varje regionlag består av sex spelare och samtliga spelare skall deltaga i varje lagmatch. Laget skall bestå av singelfinalisterna från RM 14 utomhus. Övriga spelare tas ut av regionen.

ELITE HOTELS NEXT GEN CUP

Elite Hotels Next Gen Cup (f.d Kalle Anka Cup) är en riksomfattande ungdomstävling för flickor och pojkar upp till 15 år. Tävlingen startar på regionnivå för att avslutas i Båstad med en riksfinal.

Tävlingen arrangeras i följande tävlingsklasser: FS15, PS15, FS13, PS13, FS11 och PS11.

Från och med 2023 provar Svenska Tennisförbundet Väst ett nytt upplägg med Elite Hotels Next Gen Cup. De senaste åren har vi spelat en regionfinal på tre olika orter med A, B och C klasser. I år kommer vi spela en Regionfinal som kommer avgöras på en ort i Falköping 2–6 juni. De två främsta spelarna i varje åldersklass kommer spela riksfinalen i Båstad 6–10 juli. I Regionfinalen i Falköping kommer inga B eller C klasser att erbjudas. Istället kommer vi spela Elite Hotel Next Gen Cup zon spel på 4 olika orter helgen 20–21 maj där vi erbjuder spel i B och C klasser. OBS! Vid vinst i en zonfinal kommer inte spelaren att komma till Båstad!  Zonspelet kommer äga rum på följande orter. Zon Norr: Arvika. Zon Öst: Lidköping. Zon Väst: Vänersborg och Zon Syd: Sandared. Vid anmälan till zonspelet anmäler man sig naturligtvis till den zon där sin egna förening hör hemma (se nedan indelning). Önskar spelarna att anmäla sig till Regionfinalen i Falköping utan zon spel går det bra. Önskar man spela bägge tävlingarna zon spel och regionfinalen så är det också tillåtet. Dock så är det två separata enskilda tävlingar och därför måste startavgift betalas för bägge tävlingarna. Sista dag för anmälan till zon spel är 11 maj. Sista dag för anmälan till Regionfinalen är 23 maj. Detta innebär att spelare som har deltagit i zon spelet och känner stor glädje för fler matcher kan anmäla sig till regionfinalen efter att zonspelet har färdigspelats.

Anledningen till det nya systemet är att vi vill nå ut till fler spelare än vi har gjort hittills. På detta sättet blir inte reseavståndet en avgörande faktor för deltagande. Alla får en närhet till sin tävling. Genom att vi använder olika bollar (färger) så hoppas vi att fler hittar rätt vid anmälan. Vi har en spelklass för i stort sett alla. Vi kan även samla alla spelare i regionfinalen på en och samma ort vilket är positivt då alla segrare ska göra en gemensam resa till Båstad i juli och därmed uppnås en bättre sammanhållning.

Anmälan till Next Gen Cup zon spel 2023

15B klassen spelas med gul boll

13B spelas med gul boll, 13C spelas med grön boll.

11B spelas med grön boll och 11C spelas med orange boll.

Zonspelet kommer spelas med Poolspelsformat.
Zon öst Lidköping anmälan

Zon Norr Arvika anmälan
Zon Väst Vänersborg anmälan
Zon Syd Sandared anmälan

Anmälan till Next Gen Cup Regionfinalen
Regionfinalen Falköping OBS! Alla klasser är våra A klasser och spelas endast spel med gul boll=hård boll

Zon indelning

 

Zon Väst

Eds TK, Fiskebäckskils TK, Grebbestads TK, Gullmarens Centercourt, Hunnebostrands TK, Högsäters TK, Lilla Edets TK, Ljungskile TF, Nösunds TK, Lysekils racketklubb, Smögens TK, Stenungsunds TK, Strömstads TK, Trollhättans TK, Uddevalla TK, Vänersborgs TK

Zon Syd

Alingsås TK, Dalsjöfors TK, Elfsborgs Tennis, Herrljunga TK, Härna LTK, Marks TK, Sandareds TK, Ulricehamns TK, Vårgårda TK, ÖSTK

Zon Öst

Falköpings TK, Grästorps TK, Gullspångs TK, Götene TK, Hjo TK, Lidköpings TK, Mariestads TK, Skara TK, Skultorps TK, Skövde TF, Tibro TK, Tidaholms TK, Töreboda TK, Vara TF

Zon Norr

Arvika TK, Billeruds TK, Bofors TK, Filipstads TK, Gillberga TK, Grums TK, Hammarö TK, Karlstads TK, Kils TK, Kristinehamns TK, Sommarro TK, Sunne TK, Torsby TK, Uddeholms TK, Åmåls Nya TK, Årjängs IF,

Tidigare vinnare av Elite Hotels Next Gen Cup i SvTF Väst/Västergötland

Pojkar 15 Pojkar 13 Pojkar 11
2008 Simon Käll, Lidköpings TK Elias Yemer, Skara TK Mikael Yemer, Skara TK
2007 Cladio Rivera, Lidköpings TK Robin Fröjd, Lidköpings TK Elias Yemer, Skara TK
2006 Oscar Horwath, Lidköpings TK Amar Hromic, KFUM Borås Elias Yemer, Skara TK
2005 John Björklund, Lidköpings TK Ludwig Fasth, Vänersborgs TK Anton Norrström, Lidköping TK
2004 Igor Tubic, Skövde TF Viktor Selander, Lidköpings TK Marcus Mouchard, Lidköp. TK
2003 Fredric Sandberg, Elfsborgs TK Anton Johansson, Lidköping TK Ludwig Fasth, Vänersborgs TK
2002 Andreas Karlsson, Falköp. TK Erik Bohlin, Lilla Edets TK Viktor Selander, Lidköpings TK
2001 Andreas Karlsson, Falköp. TK Hampus Hedin, KFUM Borås Fredik Sandberg, Elfsborgs TK
2000 Jacob Klaeson, Lidköpings TK Andreas Karlsson, Falköp. TK Erik Bohlin, Lilla Edets TK
1999 Robin Söderling, Tibro TK Daniel Stomberg, Skultorps TK Johan Ohlsson, Skövde TF
1998 Robin Söderling, Tibro TK Alexander Milles, Lidköping TK Mikael Ohlsson, Skövde TF
1997 Martin Linusson, Ulriceh. TK Robin Söderling, Tibro TK Daniel Stomberg, Skultorps TK
1996 Paul Ciorascu, Elfsborgs TK Robin Söderling, Tibro TK Alexander Milles, Lidköping TK
1995 Johan Karld, Marks TK Martin Linusson, Ulriceh. TK Robin Söderling, Tibro TK
1994 Stefan Eriksson, Elfsborgs TK Fredrik Andén, Elfsborgs TK Henrik Svensson, Vänersb. TK
1993 Marcus Sarstrand, Elsborgs TK Robert Andersson, Lidköp. TK Per Odqvist, KFUM Borås
1992 Klas Tolf, Alingsås TK Stefan Eriksson, KFUM Borås Fredrik Andén, Sandareds TK
1991 Dennis Lundberg, Falköping TK Marcus Sarstrand, Elfsborg TK Johan Kareld, Marks TK
1990 John Andén, KFUM Borås Marcus Sarstrand, Elfsborg TK Stefan Eriksson, Limmareds IF
1989 Rikard Dellenborg, Lidköp. TK Johan Einarsson, Elfsborgs TK Marcus Sarstrand, Elfsborg TK
1988 Magnus Hedlund, Elfsborgs TK Tobias Hansson, Dalsjöfors TK Marcus Sarstrand, Elfsborg TK
1987 Johan Sunnemark, Lidköp. TK Magnus Hedlund, Elfsborgs TK Tobias Hansson, Dalsjöfors TK
1986 Mattias Wänerstig, Tidah. TK Kristian Fransson, Elfsborgs TK Tobias Hansson, Dalsjöfors TK
1985 Jonas Koritz, Vänersborgs TK Johan Sunnemark, Lidköp. TK Rikard Dellenborg, Lidköp. TK
1984 Nicklas Utgren, Vänersborg TK Mattias Wänerstig, Tidah. TK Rikard Dellenborg, Lidköp. TK
1983 Fredrik Perman, Skultorps TK Tomas Mouchard, Lidköpings TK Fredrik Utgren, Vänersborgs TK
1982 Ola Jonsson, Ulricehamns TK Nicklas Utgren, Vänersborg TK Fredrik Utgren, Vänersborg TK
1981 Johan Högstedt, Mariestads TK Fredrik Perman, Skultorps TK Tomas Mouchard, Lidköping TK
1980 Johan Karlén, Elfsborgs TK Håkan Bennhage, Trollh. TK Nicklas Utgren, Vänersborg TK
1979 Mats Nilsson, Kvänums TK Anders Jogelid, Ulricehamn TK Fredrik Perman, Skultorps TK
1978 Thomas Högstedt, Mariest. TK Johan Karlén, Elfsborgs TK Håkan Hansson, Vänersb. TK
1977 Magnus Pehrsson, Ulriceh. TK Per Johansson, Skövde TF David Lindstrand, Skövde TF
1976 Anders Järryd, Lidköpings TK Magnus Pehrsson, Ulriceh. TK Mats Nilsson, Kvänums TK
1975 Anders Järryd, Lidköpings TK Hans Arvidsson, Skövde TF Henrik Georgsson, KFUM Borås
1974 Mikael Andersson, Vänersb. TK Anders Järryd, Lidköpings TK Magnus Pehrsson, Ulriceh. TK
1973 Klas Ivarsson, KFUM Borås Mikael Andersson, Vänersb TK Per-Axel Larsson, Elfsborgs TK
1972 Torbjörn Fasth, Lidköpings TK Per-Erik Granath, Töreboda TK Anders Järryd, Lidköpings TK
1971 Torbjörn Fasth, Lidköpings TK Klas Ivarsson, KFUM Borås Anders Järryd, Lidköpings TK
1970 Lars Wallström, Mariestads TK Torbjörn Fasth, Lidköpings TK
Flickor 15 Flickor 13 Flickor 11
2008 Jessica Wengholm, Alingsås TK Donika Bashota, Ulriceh. TK Felicia Hedman, Mariestads TK
2007 Sofia Häger, Lidköpings TK Katarina Peric, Mariestads TK Paulina Wulcan, Mariestads TK
2006 Gabriella Boboc, KFUM Borås Alexandra Trifunovic, Vän. TK Anela Sacic, Lilla Edets TK
2005 Gabriella Boboc, KFUM Borås Sofia Häger, Lidköpings TK Josefin Hammarlöf, L Edets TK
2004 Rebecca Johanson, Lidköp. TK Gabriella Boboc, KFUM Borås Rebecca Hiramson, Lidköp. TK
2003 Mikaela Johanson, Tidah. TK Rebecca Johanson, Lidköp. TK Sofia Häger, Lidköpings TK
2002 Anneli Thunberg, Vänersb. TK Caroline Virdhage, L Edets TK Rebecca Aronsson, Skult. TK
2001 Amna Puskar, Lidköpings TK Mikaela Johanson, Tidah. TK Lovisa Johansson, L Edets TK
2000 Jenny Odqvist, KFUM Borås Charlotte Anesten, Elfsb. TK Caroline Virdhage, L Edets TK
1999 Mikaela Fogelberg, Skult. TK Kristina Andlovic, L Edets TK Sandra Wikström, L Edets TK
1998 Sara Lindén, Dalsjöfors TK Jenny Odqvist, KFUM Borås Kristina Andlovic, L Edets TK
1997 Martina Johansson, Falköp. TK Mikaela Fogelberg, Skult. TK Kristina Andlovic, L Edets TK
1996 Martina Johansson, Falköp. TK Sara Lindén, Dalsjöfors TK Jenny Odqvist, KFUM Borås
1995 Åsa Lidén, Vänersborgs TK Linn Hagman, Lilla Edets TK Anna Svensson, Lidköpings TK
1994 Anna Lindén, Dalsjöfors TK Karin Eklöf, Mariestads TK Sara Lindén, Dalsjöfors TK
1993 Emelie Isaksson, Ulriceh. TK Åsa Lidén, Vänersborgs TK Karin Eklöf, Mariestads TK
1992 Marie Dahlman, Lidköpings TK Anna Lindén, Dalsjöfors TK Karin Eklöf, Mariestads TK
1991 Hanna Thorsén, Lidköpings TK Elin Kareld, Marks TK Christine Cronwall, Dalsjöf. TK
1990 Emma Kareld, Marks TK Anna Widén, KFUM Borås Karin Westberg, Vårgårda TK
1989 Eva Kristensson, Trollh. TK Stina Kelvered, Vänersb. TK Elin Kareld, Marks TK
1988 Marie Linusson, Ulriceh. TK Emma Kareld, Marks TK Elin Kareld, Marks TK
Helena Hörder, KFUM Borås
1987 Helena Hörder, KFUM Borås Marie Linusson, Ulriceh. TK Pernilla Östlind, Götene TK
1986 Maria Mårtensson, Marks TK Helena Hörder, KFUM Borås Emma Kareld, Marks TK
1985 Maria Mårtensson, Marks TK Anna Fäldt, Elfsborgs TK Marie Linusson, Ulriceh. TK
1984 Anna Dahlberg, Skövde TF Maria Mårtensson, Marks TK
1983 Mona Zätestam, Vänersb. TK Anna Kareld, Kinna TK
1982 Mona Zätestam, Vänersb. TK Annelie Abrahamson, Lim. IF
1981 Susanne Pettersson, Aling. TK Mona Zätestam, Vänersb. TK
1980 Varpu-Maria Vaara, Skövde TF Mona Zätestam, Vänersb. TK
1979 Anette Andersson, Vänersb TK Kristina Hedman, Alingsås TK
1978 Catharina Martvall, Väners TK Anna Thunberg, Skövde TF
1977 Pernilla Fryklund, Elfsborgs TK Catharina Martvall, Väner TK
1976 Marianne Ödman, Elfsborgs TK Catharina Martvall, Väners TK
1975 Åsa Nilsson, Skövde TF Catharina Martvall, Väners TK
1974 Milo Brockmar, Skultorps TK Catrine Bergström, Skult. TK
1973 Carina Pareus, Elfsborgs TK Åsa Nilsson, Skövde TF
1972 Caroline Rosengren, Elfsb. TK Carina Pareus, Elfsborgs TK
1971 Caroline Rosengren, Elfsb. TK Carina Pareus, Elfsborgs TK
1970 Etela Adamcek, Skövde TF

Antalet Elite Hotels Next Gen Cup-segrar i SvTF Väst/Västergötland fördelat på föreningar

1. Lidköpings TK (36 segrare)
2. Elfsborgs TK (26)
3. Vänersborgs TK (25)
4. KFUM Borås (17)
5. Skövde TF, Ulricehamns TK (12)
7. Marks TK, Lilla Edets TK (11)
9. Skultorps TK (10)
10. Dalsjöfors TK, Mariestads TK (9)
12. Falköpings TK (6)
13. Tibro TK (5)
14. Alingsås TK, Skara TK, Tidaholms TK (4)
17.  Kvänums TK, Limmareds IF, Trollhättans TK (2)
20.  Götene TK, Kinna TK, Sandareds TK, Töreboda TK, Vårgårda TK (1)

DUBBELTRÄFFEN

DubbelTräffen är ett seriespel med dubbelmatcher för motionsspelare i kategorin Damer och herrar 40. Matcherna spelas under månaderna januari, februari och mars. Regler och bestämmelser kring tävlingen finner du nedan.

Nu är det dags att anmäla till DubbelTräffen, som är en lagtävling för motionsspelande damer och herrar 40 år och äldre. Serien spelas som en enkelserie där varje lag får ett antal borta- och hemmamatcher.

Spelsätt

Varje lag skall bestå av 2 dubbelpar (4-8 spelare). I varje lagmatch spelas 4 dubbelmatcher, dvs ett lags båda dubbelpar möter motståndarlagets båda dubbelpar. Matcherna spelas i 2 set med tie-break vid 6-6. Resultatet anges i antalet set respektive lag har vunnit.

Spelperiod

Januari – mars

Avgift

425:- per lag som kommer att faktureras föreningen.

Anmälan

Görs senast den 3 december 2022 till:
Svenska Tennisförbundet Väst, Brättevägen 9, 462 35 VÄNERSBORG
E-post: isabell.tennisvast@telia.com

Frågor

Besvaras av Isabell Högberg, tel: 073-986 42 89

  1. Dubbelträffen är öppen för motionsspelare i kategorin Damer och herrar 40.
  1. Varje lag består av 2 dubbelpar ( 4-8 spelare). I varje lagmatch spelas fyra dubbelmatcher, dvs ett lags båda dubbelpar möter motståndarlagets båda dubbelpar. Matchordningen överenskommes i första hand mellan de båda lagen och avgörs i andra hand genom lottning. Ersättare får insättas inför den andra dubbelmatchen.
  1. Matcherna spelas i två set med tie-break vid 6-6. Som resultat av lagmatchen anges det antal set som resp. lag har vunnit ( t.ex. 5-3).
  1. Inbjudan till match görs i god tid, dock senast en vecka före match.
  1. Resultat läggs in på TennisOline.
  1. I övrigt gäller Bestämmelser för Västserien i tillämpliga delar.

SO TOUR-TÄVLINGAR

SO Tour-tävlingarna startade i Stockholm och är nu på gång i de flesta av våra 7 regioner i landet.

SvTF Väst startade upp med tävlingar hösten 2009 och de är indelade i minitennistävlingar (rödboll), miditennistävlingar (midiboll) samt maxitennistävlingar (maxiboll).

Alla tävlingar är upplagda så att spelarna skall få flera matcher, inga segrare koras,  tävlingarna skall inte vara i mer än 2-3 timmar.

Mer information om tävlingarna i SvTF Väst och när de arrangeras publiceras här.