Kajsa Rinaldo Persson, Fair Play TK, vann första deltävlingen i SM-serien i Ystad. Sverigeettan Rebecca Peterson, SALK, den andra i Falkenberg. Ullevi TK:s Caijsa Hennemann, som vunnit total tre sommarourävlingar i sommar, har kommit tvåa båda gångerna.
En vinst när SM ska avgöras på Näsaäng i Täby står förstås högst på 19-åringens önskelistan den här veckan.
– Även om jag är i ledningen så är det som vanligt ett väldigt tufft startfält. Jag tänker faktiskt inte så mycket mer än att jag behöver vinna tävlingen för att bli svensk mästare. Jag fokuserar helt enkelt en match i taget och gör så bra jag kan så får vi se. 

Är det någon du helst undviker att möta?
– Nej, det spelar ingen roll, för jag vill vinna hela tävlingen och då måste man ändå slå alla.

Caijsa Hennemann har ledningen inför avslutningen i Täby. Foto: Torbjörn Dencker

Caijsa Hennemann, som är tio poäng före Kajsa Rinaldo Persson inför avgörandet, har hamnat i samma pool som Susanne Celik, Örebro TK. I den återfinns även Julia Lövqvist, Upsala TK och Lisa Zaar, KLTK som tog sig till poolspel efter ett lyckat kval. I den andra poolen spelar Fair Play-spelarna Cornelia Lister och Kajsa Rinaldo Persson och kvalspelarna Jacqueline Nylander Altelius, Lidingö TK och Fanny Östlund, USIF.
Hon sticker inte under stol med att det hade haft stor betydelse att bli svensk mästarinna.
Sommartouren har också varit ett värdefullt inslag för henne under sommaren.
– Det har betytt otroligt mycket. När man varit hemma och tränat mellan tävlingarna har jag längtat att få åka iväg på nästa. Det här blir min sjunde tävling i sommar, säger Caijsa och fortsätter:
– Det har varit ett väldigt bra startfält överallt och det har varit extremt tuffa matcher hela tiden. Det har utvecklat mitt spel jättemycket. Det hade inte kunnat vara bättre faktiskt. Jag spelade träningsmatcher under våren när allt stod stilla. Det här är ändå så stor skillnad, ett helt annat adrenalinpåslag. 

Hur ser tävlingskalendern ut framöver?
– Det är inte riktigt bestämt, men tanken är att jag ska spela de internationella tävlingarna när det öppnar upp. Jag får avvakta och se lite var jag kan spela och vilka tävlingar som finns på 15 000-nivå, vilka möjligheter och även vilka risker som finns.

Herrarnas poolspel
A: Markus Eriksson, GLTK, Karl Friberg, Solna TK, Lucas Renard, MIK Tennis och Marius Ruzgas, Fair Play TK.
B: Filip Bergevi, Fair Play TK, Gustaf Ström, Näsbyparks TK, Simon Yitbarek, SALK och John Hallquist Lithén, GLTK.

Svenska Tennisförbundet direktsänder från lördagens och söndagens matcher på centercourten (bana 2) i Näsaäng. Matcherna streamas live (gratis) på Solidsport!

Audi Danderyd Open: