tennis.se fortsätter att samtala med några av representanterna på Elitmötet som hålls i Stockholm i kommande månadsskifte. RQT Stora Wäsby är en av de inbjudna bland klubbar, akademier och andra aktörer i svensk elittennis.
– Jag tycker det är jätteroligt att bli inbjuden och är oerhört förväntansfull. Det ska bli otroligt kul att träffa alla de andra. Det är ett avlångt land, men vi måste kunna samverka på ett mycket bättre sätt. Kan vi det så tror jag att det blir en enorm slagkraft i allt det bra som redan görs på många ställen, säger Julius Demburg, verksamhetschef/VD på RQT Stora Wäsby. 

Den första tennishallen på Stora Wäsby invigdes 1988, finansierad av Christina och Carl de Geer. 2020 stod den nya arenan klar – RQT Stora Wäsby – och då var det sonen Jacob som låg bakom skapelsen.
– När jag och Jacob träffades 2019 förklarade jag mina idéer som jag burit på länge och han tände på dem. Det är ett drömprojekt, konstaterar Julius Demburg och fortsätter:
–  Vår ambition handlar bland annat om att vi från 2030 ska ta fram topp 100-spelare med kontinuitet. Arbetssättet vi har är unikt tror jag, vi är pionjärer i svensk tennis. Jag hoppas att det smittar av sig till fler större klubbar. Vi tror inte att vi ensamma ska förändra svensk tennis, men vi vill bland annat visa att man kan träna mycket i ung ålder.

Hör mer i inslaget.