TENNIS FÖR BARN

UTBILDNINGSMATERIALET

Tennis för barn är ett utbildningsmaterial för tränare och föreningar. Materialet innehåller tips och inspiration om hur man kan lägga upp såväl tennisspecifik som allsidig träning för barn i unga åldrar. I materialet finns metodiktips, planeringsförslag och pedagogiska verktyg, men också utförliga bildserier för den tekniska utvecklingen på röd, orange och grön nivå liksom filmklipp med övningar.

WORKSHOPEN

Workshopen Tennis för barn är en uppföljning på utbildningsmaterialet Tennis för barn som betonar olika praktiska lösningar i den dagliga träningsverksamheten för främst lila, röd, orange och grön nivå.

Håkan Jonsson och Ola Mårtensson, två av upphovsmännen till utbildningsmaterialet, startade workshop-turnén i Sverige 2017 och har sammanlagt besökt ett 45 klubbar. För varje nytt klubbesök ökar kunskapen, både i klubben och hos Håkan och Ola. Syftet är att föreningen ska påbörja sin resa med att sätta upp sin realistiska plan för bra barnverksamhet.

Tennis för barn och Multi SkillZ följer varandra hand i hand. Tankesättet jobbar utifrån modellen långsiktig friskvårdande tennisutövande. Det ska vara hälsobringande, laganda och individinriktat, intresseväckande, händelserik, fair play, inkluderande, progression samt ordning och reda – utan att tappa det spontana

Workshopen Tennis för barn är inget facit utan bjuder istället på ett flertal goda exempel. Mycket är hämtat från svenska tennisklubbar som hela tiden strävar mot ett sunt helhetstänk i sin verksamhet. Alla har olika förutsättningar men ändå samma mål!

Ola Mårtensson, barn- och ungdomsansvarig, Svenska Tennisförbundet

Boka ett besök genom att kontakta ola.martensson@tennis.se

Störst chans till ett besök är under vardagarna

Samtliga tränare + någon i styrelsen behöver dyka upp

Boka i tid och frigör t ex en eftermiddag för ändamålet

Kostnad 5000 kr (bidrag på 4500 kr utgår)

Workshopen är ett helhetsintryck om olika tennistips i vardagen

I samband med besöket får föreningen ett material som tipsar om grundingredienserna för röd-, orange- och grön verksamhet

NÅGRA KLUBBAR SOM DELTAGIT I WORKSHOPEN

Borlänge TK

Brottkärrs TK

Ekerö TK

Elfsborgs TK

Enköping TK

Falkenbergs TK

Falköpings TK

Gefle TK

GLTK

Gothia TK

Gustavsberg TK

Helsingborgs TK

Järfälla TS

Karlstads TK

Landskrona TK

Linköping TK

Lomma Bjärred TK

Lomma TF

Mora TK

SALK

Sigtuna TK

Slöinge TK

Smedslättens TK

Strängnäs TK

Södertälje PTK

Tabergsdalens TK

TSK Malmen

Upsala TK

Vetlanda RK

Västerås TK

Växjö TS

Åby TK

Åkarp Burlövs TK

Åmåls TK

Örebro TK

Örnsköldsviks TK