SENIORLANDSLAG

Här kan du läsa mer om Svenska Tennisförbundets seniorlandslagsverksamhet samt hur landslagsaktuella spelare stöttas för att kunna ta nästa steg i sina satsningar.

Svenska Tennisförbundet organiserar deltagandet i Davis Cup, Billie Jean King Cup och OS och arbetar för att skapa goda förutsättningar för aktiva och ledare i respektive lag. Inom ramen för förbundets landslagsverksamhet tillhandahåller vi individuellt stöd och aktiviteter för landslagsaktuella spelare.

Vår inställning är att individen ”äger” sin egen satsning, det finns olika sätt att bli bra på och att Svenska Tennisförbundet är en part som kan hjälpa till. Våra aktiviteter är en liten del i spelarens totala satsning – det är i hemmamiljön det stora arbetet med att utvecklas sker.

SÅ HÄR ARBETAR VI

En ny modell för att stödja individer i deras tennissatsningar sjösattes för några år sedan. Modellen bygger på att kvalificerade individer kan få stöd i olika former, under förutsättning att deras tränings- och tävlingsupplägg håller måttet för en internationellt gångbar satsning. I stödet ingår Folksams elitidrottsförsäkring, stödfunktioner via Riksidrottsförbundets elitstöd (kost, idrottspsykologi etc) samt i vissa fall ett ekonomiskt stöd. Den här gruppen spelare är också prioriterade för wild cards och aktiviteter. Därtill är våra internationella tävlingar på hemmaplan också en form av stöd till de svenska elitspelarna.

Kaptener för de svenska seniorlandslagen är Simon Aspelin (Davis Cup) och Johanna Larsson (Billie Jean King Cup).

Billie Jean King Cup

Här kan du läsa mer om Sveriges damlandslag.

Davis Cup

Här kan du läsa mer om Sveriges herrlandslag.